Açlık grevcileri İsveç Parlamentosu önünde eylem yaptı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Stockholm'de açlık grevini sürdüren Kürdistanlılar, dün İsveç Parlamentosu’nun önünde eylem yaptı.

Tecridin kaldırılmasını talep eden pankartlar taşıyan ve açlık grevleri yazılı t-shirtler giyen eylemciler, İsveç Parlamentosu'nun tecritin kaldırılması için girişimde bulunmasını talep etti.

Çevreden geçenleri ve milletvekillerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Leyla Güven ve tutsakların gerçekleştirdikleri açlık grevleri hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

İlticacılarla dayanışma amacıyla çalışmalar yürüten “Artık Dayanamıyoruz” adlı örgütlenmenin yöneticilerinden Eva Märta Granqvist, eylemcileri ziyaret ederek Kürt Halkıyla dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Granqvist, insan hakları, güvenli bir yaşam ve insan hakları için sürdürülen tüm mücadelelerin yanında olduklarını söyledi.

Kürdistanlılar da, Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılana kadar mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

Gävle ilinden gelerek açlık grevine katılan Rezgar Haidar, gençlik hareketi olarak Leyla Güven ve zindanlardaki açlık grevcilerin direnişlerini selamladıklarını söyledi.

Açlık grevleri amacına ulaşana kadar “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan'ı özgürleştirelim şiarıyla başlattıkları eylemleri tecrit kırılana kadar sürdüreceklerine vurgu yaptı.

Açlık grevcilerinden Makbule Çolak da, tecridin kaldırılması ve Kürt Halk Önderi Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesini talep etti.