Açlık grevi direnişlerini sahiplenme eylemleri yayıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerini sahiplenme eylemleri sürüyor.

İsveç’in Stockholm, Almanya’nın Hannover ve Darmstadt ile Fransa’nın Rennes kentinde açlık grevi direnişlerini sahiplenme eylemleri düzenlendi.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Sockholm’daki Norra Bantorget Meydanı'nda saat 13.00 sularında başlayan eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın resimleri ve açlık grevcilerinin taleplerinin karşılanmasını talep eden pankart taşıyan kitle, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabê”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği”, “Leyla'nın talebi talebimizdir”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış” gibi Türk devletini kınayan ve Kürt Özgürlük Hareketini destekleyen sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca Türk devletini kınayan ve tecridin kaldırılmasını talep eden konuşmalar yapıldı. Eylemin amacı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için bildiriler dağıtıldı.

PJAK da İran devletini kınayan ve idamların durdurulmasını talep eden pankartlar taşıyarak eyleme destek verdi. Eylemde zaman zaman “İran'da idamlar durdurulsun” ve “Kahrolsun İslami İran rejimi” sloganları atıldı.

Yürüyüş Hötorget Meydanı'na geldiğinde Venezuela’ya destek vermek amacıyla gösteri yapan İsveçli ve Latin Amerikalı devrimciler, Kürt halkı ile dayanışma amacıyla “Yaşasın enternasyonal dayanışma” ve “Venezuela, Kürdistan dayanışma” sloganlarını attı.

Norrmalstorg Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda tecridin Abdullah Öcalan'ın şahsında tüm Kürt Halkına yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekildi.

Açlık grevcilerinin yaşamlarının tehlikede olduğunu hatırlatıldı, Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne tecridin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrıları yapıldı.

Eylem “Şehit namırın” ve “Biji Serok Apo” sloganlarının atılmasıyla son buldu.

HANNOVER

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla, Hannover kent merkezinde bir yürüyüş düzenlendi.

Şehit Aileleri Kurumu (KOMAV) öncülüğünde yapılan yürüyüşte Leyla Güven'in taleplerinin bulunduğu pankart ve dövizler açıldı, Almanca bildiriler okunup ve dağıtıldı.

Eylemcilerin yaptığı kısa konuşmalarda, eylemlerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar devam edecekleri belirtildi.

Yürüyüş "Diktator Erdoğan", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zîndanan","Bijî berxwedana Leyla", "Jin jiyan Azadî ", "Bê Serok jiyan nabe " sloganlarıyla sona erdi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de açlık grevi direnişleri ile dayanışma eylemi düzenlendi. Luisenplatz’ta bir araya gelen kitle, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş ve mitingde yapılan konuşmalarda ise açlık grevinin geldiği aşamanın Kürtler açısından acilden de öte bir duruma geldiği belirtildi. İlgili kurumlar ve CPT olmak üzere bütün kurumların devreye girerek, görevlerini yerine getirmesi çağrısı da yapıldı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de CDK-Rennes ve Kadın Melcisi öncülüğünde Place du Colombie’de bir eylem düzenlendi.

Açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kendi talepleri olduğu belirtilen eylem sık sık, “Be Serok jiyan na be” sloganları atıldı.