ADGB: Alman devletinin saldırılarına karşı ortak mücadeleyi büyütelim

Alman devletinin saldırılarına tepki gösteren ADGB, ortak mücadeleyi büyütmeye ve KCDK-E'yi sahiplenmeye çağırdı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Alman hükümetinin KCDK-E'yi hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Avrupa’nın en büyük Kürdistani kurumu olan KCDK-E’nin Almanya’nın Köln kentinde 11 Temmuz günü gerçekleştireceği  4. Kongresi Alman polisi tarafından hukuksuzca engellenmiştir. Alman devletinin yaptığı bu hukuksuzluk, talimatı faşist Erdoğan’dan aldığını apaçık göstermektedir" denildi.
Açıklamada, Türk devletinin işgalci ve soykırımcı saldırılarına değinilerek, "KCDK-E ‘nin kongresinin Alman devleti tarafından büyük bir hukuksuzlukla engellenmesi ise inkârcı-talancı faşist Türk devletinin Alman devletiyle derinlikli ilişkilerini açığa koyuyor. Alman devleti, bu tavrıyla bir kez daha faşist Türk devletinin ve onun temsilcisi olan Erdoğan'ın yanında olduğunu göstermiştir" diye kaydedildi.

'KCDK-E'NİN YANINDA OLALIM'

ADGB, "Geçtiğimiz günlerde Kürdistan'ı Savunma İnisiyatifi’nin Güney Kürdistan’a uçuşunun engellenmesini sağlayan Aman devleti, bugün ise KCDK-E’nin kongresini engellemektedir. Alman devleti bu kararla kendi anayasasını ve yasasını ayaklar altına almıştır. Tüm yurtsever, devrimci, demokratik halkımızı KCDK-E’nin yanında olmaya, Alman hükümetinin anti-demokratik ve hukuk dışı saldırılarına karşı sokaklarda ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."