AKP-MHP’lilerin faşist saldırıları birçok kentte protesto edildi-YENİLENDİ

Fransa’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle Konya Meram’da gerçekleştirilen katliam protesto edildi.

AKP-MHP’lilerin Konya’nın Meram ilçesinde gerçekleştirdiği ve Dedeoğulları ailesinden 3’ü kadın 7 kişiyi katletmesi Fransa’nın Montpellier, Marsilya ve Marignane kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde katliama ilişkin pankart asan Kürdistanlılar, Cumartesi günü düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

MARSİLYA/MARIGNANE

Fransa’nın Marsilya ve Marignane kentinde TCŞ aktivistleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylem düzenleyerek faşist saldırıları protesto etti.

Konya’daki saldırının intikamının alınacağını belirten gençler, intikam ruhu ile bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdiler. Saat 21:00’da başlayan yürüyüş ve mitingde gençler sık sık “İntikam alınacak” slogan attı.

DRANCY 

Drancy Kürt Toplum Merkezi önünden bir araya gelen Kürdistanlılar “Şehîden me rumata me ne” yazılı pankart açtı. Eylemlerine bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan Kürdistanlılar, Drancy Meclisi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte yapılan açıklamada, “Konya’da Kürtlere karşı yapılan bu vahşete karşı yeterince tepki gösterilmese, AKP ve MHP faşizmi çok daha büyük katliamlar gerçekleştirecektir. Bu tür katliamların önünü kesmek için alanlarda olacağız” denildi.

Yarın yine Drancy’de alanlarda olacaklarını dile getiren Kürdistanlılar sloganlarla eylemlerine son verdi.

VİLLİERS LE BEL

Paris’in Villiers le Bel banliyösünde de onlarca Kürdistanlı, Konya Meram’da Kürtlere karşı yapılan katliamı kınadı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından Villiers le Bel sokaklarında yürüyüşe geçen kitle sık sık “Katil-Diktatör Erdoğan” ve “Şehit namirin” sloganları attı.

Yapılan açıklamada, “Bu sistematik saldırıları ve imha politikalarına karşı halkımız her yerde an itibariyle sokaklara dökülerek tepkilerini göstermeli, ırkçı, kafatasçı ve soykırımcı Türk devletini protesto ve teşhir edilmelidir” denildi.

Kürdistanlılar Paris ve banliyölerinde eylemde olacak.

Paris/République Meydanı, Saat: 17.u00

Drancy Dernek önü, Saat: 19.00

Evry Dernek önü, Saat: 18.00 

DRAGUIGNAN

Fransa’nın Draguignan kentinde de Konya’daki katliam protesto edildi.

“İntikam alınacak” sloganlarının atıldığı eylemde “Bu faşist zihniyetten intikam alana ve yerle bir edene kadar durmayacağız” denildi.

Eylem “İntikam” sloganları ile sona erdi.