Almanya'da Ekim Şehitleri’ni anma etkinlikleri sürüyor

Almanya kentlerinde yapılan Ekim Şehitleri’ni anma etkinliklerinde ‘Şehitlere sahip çıkmanın yolu mücadeleyi yükseltmekten geçer’ denildi.

Almanya’nın Saarbrücken, Darmstadt ile Duisburg kentlerinde 29’uncu yıl dönümünde şehit Bêrîtan şahsında Ekim ayı şehitleri anıldı.

SAARBRÜCKEN

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından organize edilen anma etkinliği, Saarland Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Çok sayıda Kürdistanlının hazır olduğu anma etkinliği, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Yapılan konuşmalarda, şehitlerin hiçbir bireysel çıkar gözetmeksizin Kürt halkının özgürlüğü için gözünü kırpmadan şehadete ulaştıkları vurgulandı. Şehitleri sahiplenmenin en iyi yolunun mücadeleyi yükseltmekten geçtiği vurgulandı.
Etkinlik, sinevizyon gösterimi ardından “Şehîd namirin” sloganı ile son buldu.

DUISBURG

Duisburg’da Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde Ekim ayı şehitleri anıldı.

Şehit aileleri adına yapılan konuşmalarda Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesindeki önemine ve öncülük misyonuna değinildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Zeynep Dêrsim, Kürt kadın hareketi öncülerinden Beritan(Gülnaz Karataş), Azime, Gurbetelli Ersöz, Sarya, Ronahi, Gülnaz, Berçem’in yanı sıra Avrupa çalışmalarında büyük emeği olan Sinan Dersim ile 8 Ekim'de şehit düşen YJA-STAR komutanlarından Şîlan Guyi şahsında bütün devrim şehitlerini andı.

Faşist Türk devleti ve işbirlikçilerinin soykırım politikalarına değinen Dersîm, Kobanê sürecinde olduğu gibi büyük bir toplumsal direniş ile bu kirli politikaların boşa çıkarılabileceği vurgusunu yaptı.

Ardından Ekim ayı şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. 

Sloganlar ile son bulan anmada aynı zamanda şehit Bêrîtan’ın vasiyeti üzerine helva dağıtımı yapıldı.