Almanya’da Enternasyonal Kürt Konferansı

Almanya’nın Köln kentinde Enternasyonal Kürt Konferansı yapılıyor.

Enternasyonal Kürt Konferansı Almanya’nın Köln kentinde başladı. Köln’de bir araya gelen enternasyonal devrimciler, feministler ve ekolojistler, 3. Uluslararası Kürdistan Konferansı’nda buluştu.

Konferans dün sabaha saat 10.00’da saygı duruşu ile başladı.

Açılış konuşması ardından, örgütlenme, geleceğe dair yapılması planlanan programlar üzerine tartışmalar yürütüldü. Bölgesel ağ buluşması, kültür gibi konular ele alındı.

İlk günde yapılan oturumda Kürdistan direnişi ele alınırken Kürdistan’daki direnişi savunma ve sahiplenme sloganı öne çıktı.

180 kişinin katıldığı konferansta Kürt kadın siyasetçi Nilüfer Koç, gazeteci Ferda Çetin, Die Linke Essen Meclis Üyesi Ciwan Akbulut,  Defend Kurdistan İnisiyatifi, Riseup4rojava, Womend Defend Rojava, Make Rojava Green Again, Feminist ve ekolojik hareketler, sol basın kuruluşları; Kurdistan Report katıldı.

Konferansın ilk gününde “Kolektif çalışma ve dayanışma ruhu esas alınarak direnişin boyutu, Kürdistan için ne yapabiliriz?  Kürdistan’daki siyasi durum değerlendirmesi ve örgütlenmeler, Ortadoğu, Almanya ve dünya çapındaki siyasal gelişmeler, kampanyalar, eylem, dayanışma” konuları ele alındı.

Konferansın bugünkü bölümünde ise, “Demokratik Konfederalizm İnisiyatifini kurma ve Demokratik Konfederalizm paradigmasını nasıl inşa edebiliriz” başlığı altında, “Demokratik konfederalizmin hedefi, değerleri, bugüne kadar yapılanlar, film gösterisi, komünler nasıl kurulur, temel örgütlenme, ekoloji, direniş tarihi, kadın cinayetleri, anti faşizm ve ortak planlama ile bitirilecek.