Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Almanya’da işgal saldırısı ve ihanet protesto edildi

Almanya’nın birçok kentinde yaşayan binlerce Kürdistanlı ve dostları Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarını ve KDP'nin ihanetini protesto eden gösterilerde bir araya geldi.

Türk devletinin 17 Nisan 2022 günü akşam saatlerinde Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı yeni işgal saldırısı bugün Almanya’nın birçok kentinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Gösterilerde Kürdistanlı ve dostları özellikle KDP'nin ihanetine tepki gösterdi.

MÜNİH

Almanya’nın bir başka kenti Münih’te Türk devletinin KDP’nin işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattı saldırılar protesto edildi.Türk devletine ve işbirlikçisi KDP'ye tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları, Karlsplatz Stachus’ta bir araya gelerek miting yaptı.

Münih Demokratik Toplum Meclisi'nin organize ettiği mitingde Almanca KOM-MED´in bildirileri okundu. “Terörist Türkiye”, “Biji Berxwedana Gerilla” ve “Türk Askeri Kürdistan’dan defol” gibi sloganların atıldığı gösteride Avrupa ülkelerine Türk devletinin Kürdistan’daki işgaline suç ortağı olmaması yönünde çağrılar yapıldı.

KÖLN

Türk devletinin KDP’nin işbirliğiyle Medya Savunma Alanları’na dönük dün gece başlattığı saldırıları protesto etmek için Köln Meclisi ve Köln Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde Dom kilisesi önünde bir gösteri gerçekleşti. Gösteriye katılan Kürt halkı ve dostları “Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol”, ve “Bimre ixanet” sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler.

Gösteride konuşan KON-MED Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, KDP’nin ihanet çizgisini terk etmesi ve işgalci Türk devletinin Kürdistan’ı işgalinde eli olması durumunda tarihte hep ihanetçi olarak anılacağını belirtti. Zümrüt ayrıca Kürt halkı ve kadınları olarak her zaman gerillanın yanında olacaklarını ifade etti. Bildirilerin okunduğu gösteride sık sık Türk işgalini kınayan sloganlar atıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin KDP’nin işbirliğinde Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarını kınamak için merkez tren garında bir araya geldi. “Gerillayı korumak Kürdistanı korumaktır” ve “Kahrolsun ihanet, yaşasın gerilla direnişi” yazılı pankartların taşındığı gösteride sık sık gerilla direnişini selamlayan ve KDP’nin ihanetini kınayan sloganlar atıldı.

YJK-E adına konuşma yapan Ayten Kaplan yeni saldırı konseptinin özgür kadın çizgisini hedef aldığını vurgulayarak bütün kadınları YJA-STAR gerillaları öncülüğünde gelişen gerilla direnişini sahiplenmeye çağırdı. Avrupa Birliği ve NATO’nun iki yüzlü politikalarına dikkat çeken Kaplan, işgal konseptine karşı sessizliği kınadı ve kadınlar olarak her gün alanlarda olacaklarını bildirdi.

Bölge Meclisi adına yapılan konuşmalarda ise şu mesaj verildi: “Yürütülen bu soykırım saldırılarına karşı 7’den 70’e ihanet ve işbirliği içerisindeki Faşist Türk devleti ve uşağı Kdp nin  bu saldırı konseptini teşhir etmeyi sürdüreceğiz.” Alman sol gruplar ise Kürtler ile dayanışma içinde olacakları bildirdiler. Kalabalık bir kitlenin katıldığı gösteri sloganlar eşliğinde sona erdi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de bugün ihanet ve Türk devletinin işgal girişimine karşı kitlesel bir gösteri gerçekleşti. Türk devletinin KDP’nin işbirliğinde dün geceden itibaren başlattığı işgal saldırısını kınamak için yüzlerce kişi mitingde biraraya geldi. KDP’nin ihanetini asla kabul etmeyeceklerini belirten konuşmacılar, Türk devletine karşi gerilla ile tek vücut olup alanları terk etmeyeceklerini bildirdiler.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da işgal saldırısını kınamak için alanlardaydı. Akşam saatlerinde gerçekleşen gösteriye enternasyonalist gruplar da destek verdi. Gösteride Almanca ve Kürtçe yapılan konuşmalarda KDP’nin ihaneti kınanarak Türk devletinin saldırılarını derhal sonlandırması istendi. İşgal saldırısına karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğine vurgu yapılan gösteri sık sık atılan sloganlarla sona erdi.

GÖTTINGEN

Almanya’nın Göttingen kentindeki Halk Meclisi çağrısı üzerine Kürdistanlılar ve dostları kent merkezindeki Gänseliesel meydanında bir araya gelerek işgal saldırılarını protesto etti. Gösteriye katılan ve destek veren kuruluşların işgal ve KDP’nin ihanetini kınayan açıklamalar yaptığı gösteri dağıtılan bildiriler ile devam etti. Gösteri yaklaşık iki saat sürdü.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde KDP’nin ihaneti ve Türk devletinin işgal girişi kitlesel gösteriyle proteste edildi. KDP’nin işgal saldırısına verdiği desteğin kabul edilemez olduğuna dikkat çekilen gösteride “Böyle bir işgal saldırısını hiçbir ahlaklı Kürt kabul etmez, KDP bu ihanetten vazgeçmeli” çağrısı yapıldı. Gösteride sık sık “Bijî berxwedana gerilla”, “Bijî Serok Apo” ve “Bimre ixanet” sloganları atıldı.

LEIPZIG

Almanya’da işgalci Türk devleti saldırılarının protesto edildi bir diğer yer de Leipzig kentiydi. Willi Brandt Platz’da Rojava Soli Bündnis Leipzig öncülüğünde gerçekleşen protesto gösterisinde KON-MED, Women Defend Rojava ve Young Struggle temsilcileri işgal saldırılarını kınayan açıklamalarda bulund. Protesto gösterisinde sık sık “Bijî Berxwedana Gerila”, “Jin Jiyan Azadi” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

GIESSEN

İşgalci Türk ordusunun KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanlarına saldırması Almanya’nın Gießen kentinde bugün düzenlenen bir miting ile protesto edildi.
Gießen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve bir grup enternasyonalist genç, Kirchenplatz’da bir araya geldi. KON-MED bildirisinin okunması ardından FCDK-KAWA temsilcisi tarafından konuşma yapıldı. Konuşmalarda, davanın kendi davamız olduğu, her zaman ve yerde sahip çıkılması vurgusu yapılarak, ihanetin de amacına ulaşamayacağı belirtildi. Enternasyonalist gençler ise bu savaşı kınadıklarını belirterek herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Miting boyunca sık sık Kürtçe, “Bimre xiyanet’, Almanca “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” ve “Bijî PKK’ sloganları atıldı.