Almanya’da Rojava ile dayanışma geceleri

Almanya’nın Stuttgart ve Hamburg kentlerinde Rojava ile dayanışma geceleri düzenlendi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayrağının yanı sıra KCK Yürütme Konsey Üyesi Zeki Şengali ve HPG komutanlarından Atakan Mahir'in fotoğraflarının üzerinde olduğu "Kürdistan özgürleşecek" pankartı salonda asıldı. Arena Kültür Merkezi'nde saygı duruşuyla başlayan kutlama Baden-Würtemberg Eyaleti’nin farklı yerlerinden etkinliğe katılan gençler yöresel kıyafetler giyerek YPG/YPJ, PKK ve Öcalan'ın posterleri eşliğinde soluna girdi. Kitlenin birlikte “Çarxa Şoreşê” marşının okunduğu kutlamada "Biji Serok Apo", "Jin jiyan Azadi", "PKK" sloganları ile zılgıtları yankılandı.

Gecede söz alan PYD Temsilcisi Zozan Rojava büyük bir moral ve iradeyle sürdürdükleri devrim sürecinde düşmanın büyük saldırılarıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kutlamada Koma Mir, Koma Hezex, Simar, Cemal Koçgiri ile Deniz Deman sahne aldı.

HAMBURG

Almanya’daki bir kitlesel kutlamada Hamburg kentinde gerçekleşti. Harburg semtinde bulunan Phönix Düğün salonunda yapılan kutlama etkinliğine Hamburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra Hamburg Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer’in de bulunduğu çok sayıda Alman siyasetçi ve aktivist katıldı. Kutlamada Hamburg DKTM Eşbaşkanları Abuzer Bilenler ve Birgül Özpolat etkinliğe katılanları selamla konuşmasının ardından Kürt siyasetçi Şervan Bingöl bir konuşma yaptı.

Kutlama etkinliği vesilesiyle öncü devrimciler Mahsum Korkmaz, Kemal Pir, Sakine Cansız, Mehmet Karasungur ve birçok şehidin fotoğrafıyla baştan başa donatıldı. Etkinliğin kültür programında ise Pınar Aydınlar, Koma Silbus û Tarî, Celoviiz, Bengin Efrînî, Lorenz Amudî ve Govenda Sipan Amara Folklor Grubu yer alırken, PKK’nin 41 yıllık mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi de gerçekleşti. Kutlama etkinliği halaylarla geç saatlere kadar sürdü.