Almanya’daki ‘Uzun Yürüyüş’e çağrı

Avrupa’da Kürt geçlerinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Uzun Yürüyüş’, 11 Eylül’de Almanya’nın Köln kentinde başlayacak. Hazırlık Komitesi, yürüyüşe ‘seferberlik ruhu’ ile katılmaya çağırdı.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yapılacak. “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında organize edilen yürüyüşe, Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın birçok yerinden yüzlerce gencin katılmasının bekleniyor. Yürüyüş 11 Eylül’de Köln’de başlayacak. Gençlerin, 14 Eylül’de son durakları olan Aachen’a ulaşması öngörülüyor.

Hazırlık Komitesi, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün temel talepleri olduğunun altını çizdi.

Komite “Ülkesinden bir şekilde fiziksel anlamda kopan ve Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri tarafından gelenekselleşen Uzun Yürüyüş eyleminde temel talebimiz Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve bunun için bir bilinç oluşturmaktır” dedi.

Komite yaptığı açıklamada, “Sömürgeci TC ve AKP-MHP rejimi tarafından önderliğimiz şahsında halkımıza tecrit ve soykırım dayatılıyor. Kürdistan’da geliştirilen işgal ve soykırım saldırıları, Bakûr ve Başûr’da da halkımıza ve yiğit savaşçılarına dönük imha konsepti devrede” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:  “Biz Kürt gençleri olarak bu imha konseptini tanımıyor, bu konsepte karşı nasıl ki yoldaşlarımız Avaşîn’de, Metîna’da, Zap’ta Türk faşizmine karşı mücadele ediyorsa, bizler de ‘Rêber Apo ile özgürleşme, Kürdistan’da buluşma’ hayalimizi gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu temelde, Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençlerini ‘Dest bi Dest – Mil bi Mil: Werin Cenga Azadiyê’ şiarıyla düzenleyeceğimiz Uzun Yürüyüş eylemimize seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz.”