Almanya’nın birçok kentinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı

Almanya’nın birçok kentinde Kürdistanlılar, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerini andı.

Almanya’nın Saarbrücken, Wuppertal, Nürnberg, Darmstadt, Münih, Freiburg, Heilbronn kentlerinde düzenlenen etkinliklerle 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda 14 Temmuz direnişinin yaratıcıları ve Kürt halkının öncü kahramanları olan Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek demokrasi şehitleri anıldı.

Anma “Şehit namirin” sloganı ile son buldu.

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal kentinde de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin Kürdistan Özgürlük Mücadelesi açısından yarattığı gelişmeler ele alındı.

NÜRNBERG

Nürnberg’deki anma ise devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Medya Halk Evi Eş Başkanı Hikmet Gencer 39'uncu yılında 14 Temmuz şehitlerini saygıyla anarak, "Bugün Kürt halkının ulusal onurunu halkların ve büyük insanlığın onurunu gerilla korumaktadır. NATO'nun bütün teknik gücünü arkasına alarak ülkemizi işgal etmek isteyen faşizmi karşı tıpkı 14 temmuz direnişçilerin Türk faşist mahkemelerin de seslenişi gibi ‘Bu egemenliğe karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vermek her bilinçli ve dürüst Kürdistan insanının görevidir.’ Bu çağrı bugün fazlasıyla geçerlidir" diye konuştu.
Yapılan konuşmalar ardından 14 Temmuz direnişi ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

DTKM’nin düzenlediği anma bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Diyarbakır zindanlarında uygulanan işkence ve zulümleri yaşamış İhsan Gedik anmada yaptığı konuşmada “Dünyanın birçok cezaevlerinde işkenceler, katliamlar olmuştur. Ama hiçbir yerde Diyarbakır zindanlarında yapılanın onda biri bile değildir. Türk devletinin Kürt halkına yaşattığı zulme karşı Hayrilerin büyük direnişi, Kürt halkına büyük bir uyanış ve direnme ve PKK’lileşme ruhu getirmiştir” dedi.
Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana zîndanê” sloganlarıyla sona erdi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri bir etkinlikle anıldı.

Ölüm Orucu direnişçileri Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Ali Çiçek, Akif Yılmaz şahsında özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan siyasetçi Faysal Sarıyıldız Temmuz ayının Kürt özgürlük hareketi açısından çok önemli bir ay olduğunu belirtti.

“Bu ayda binlerce kahramanın yaşamını bu mücadelenin amacına ulaşması için yaşamını yitirdiğini” diyen Sarıyıldız Temmuz ayı şehitlerinin Kürt halkının yokluk ile varlık arasında yapılacak tercih olduğunu söyledi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde DKTM ile KOMAW, Temmuz ayı şehitleri ile 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerini andı. Anmaya Kürt siyasetçiler İmam Canpolat ile Abdullah Demirbaş katılarak birer konuşma yaptı.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmadaki konuşmalarda faşist Türk devleti Kürt özgürlük hareketi direnişçilerine cezaevlerinde insanlık dışı bir vahşet uygulayarak yok etmek istedi ve 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin buna karşı yürütlüdüğü belirtildi.

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentin 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda, Türk devletinin, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerinin Kürt halkının yok edilme çabalarına karşı başkaldırı olduğu belirtildi.