Almanya ve Avusturya'da 'PKK' kutlamaları

Almanya'nın Hildesheim kenti ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. 

Almanya Hildesheim kentinde 40. PKK kuruluş yıl dönümü 'Efrîn'e destek’ şiarıyla kutlandı.

Almanya’nın Hildesheim kentinde PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlandı. Hannover ile Salzgitter bölgesinin organize ettiği kutlamaya yaklaşık 1500 davetli Kürdistanlı kurum üyeleri katıldı. Geceye katılan üyeler şu şehirlerden geldi: Niedersachsen eyaletindeki, Hannover, Hildesheim, Braunschweig, Bad Fallingbostel, Barsinghausen, Celle, Langenhagen, Gifhorn, Hameln, Lehrte, Neustadt, Nienburg, Peine, Salzgitter, Seesen, Sehnde, Stadthagen, Walsrode, Wolfenbüttel, Wolfsbûrg ve Wunstorf.

Hildesheim’in yerel sivil polislerinin salon girip provokasyon yapmasına ise Kürdistanlılar izin vermedi. 

Hakime Yousef ile Yılmaz Kaba sunucu olarak gece tertip komitesine teşekkürler iletti. 

Etkinlikte KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’ın 44 dakikalık mesajın tümünü gösterildi, ardından Fadıl Donma tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Gecenin kültür bölümünde ise Binevş, Bengî Agirî, Koma Volkana Şoreşê, Celoviz, Dimlî Amed, Egîd Şengalî, Jîyan Qamişlo, Bavê Ronî, Ciwan Çewlig, Koma Rêdûr ve Govenda Bakûrê Elmanya yerlerini aldılar. Tevgera Cîwanên Şoreşger marş şeklinde salona girdi. Şehit Berçem Cilo Kadın Meclisi tarafından hazırlanan pasta da aileler tarafından kesildi.

VİYANA

PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü Avusturya’nın başkenti Viyana'da yaşayan Kürdistanlılar, Türkiye sol örgütleri ve Avusturyalı Kürt dostları tarafından kutlandı. 

Viyana kenti Langenfeldgasse VHS konser salonunda, Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin organize ettiği etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile PKK öncü kadroları Mazlum Doğan, Hayri Durmuş, Kemal Pir, Haki Karer, Ferhat Kutay ve Mehmet Karasungur’un posterleri ve Zeynep Kınacı ile Rahşan Sema Yüce'nin fotoğrafları asıldı. PKK, KCK, PJAK, YPG, YPJ, ve PKK‘nin kuruluşunu selamlayan pankartlar da salona asıldı.

Etkinlikte Öcalan'a dönük uluslararası komplo ile PKK yöneticilerini hedef alan ABD kararı protesto edildi.

Koma Rojava'nın stran ve marşlarıyla başlayan gecede, Anarşist Sendika Grubu temsilcisi bir konuşma yaptı. Temsilci, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını söylerken, DAİŞ çetelerine karşı Kobanê başta olmak üzere Efrîn ve bütün Kürdistan'daki direnişi selamladı.

Kürt Siyasetçi Nilüfer Koç da PKK’nin kuruluşu, mücadele ve güncel gelişmeler üzerine bir konuşma yaptı. PKK yöneticilerine dönük ABD kararının ikinci bir komplo niteliğinde olduğuna dikkat çeken Koç, "Bunu boşa çıkaracağız" mesajını verdi.

Etkinlikte MLKP ve Komintern adına mesajlar da okundu.

Sanatçılar Deniz Deman, Ali Geçimli, Engin Xelikan, Welat Kobanê'nin yanı sıra, Koma Rojava, Koma Arin, Medya Müzik ve Tiyatro Potamia gibi gruplar da sahne aldı. Koma Raperin adlı folklor grubunun da sahne alarak Kürt danslarını sergilediği gecede, sinevizyon gösterimi de yapıldı.