Avrupa işgal ve ihanete karşı ayakta

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları Avrupa'nın birçok şehrinde protesto edildi. Alanlara çıkan binlerce kişi, Kürdistan kazanımlarını Türk devletine peşkeş çeken KDP'nin ihanetini asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

İşgalci Türk devletinin KDP işbirliği ile Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal saldırıları Avusturya, Danimarka, Fransa, Almanya ve Yunanistan başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

VİYANA

 Avusturya'nın başkenti Viyana'da Medya Savunma Alanları'na yönelik başlatılan saldırılar protesto edildi. Türk devletine ve KDP'nin saldırılarına tepki gösteren Kürdistan halkı ve dostları, Karlsplatz Opera önünde bir araya gelerek yürüyüş ve miting yaptı. Viyana Demokratik Toplum Merkezi'nin organize ettiği yürüyüşün ardından yapılan mitingde Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan Kürt halkının KDP ihanetine ve Türk devletinin işgaline tepki göstermesi gerektiği belirtildi. Halk olarak gerillaya her zaman destek verileceğine vurgu yapılan konuşmalarda, KDP'ye bir an önce ihanet çizgisinden vazgeçme çağrısı yapıldı.

KOPENHAG

Danimarka'nın Başkenti Kopenhag'da işgal saldırıları yapılan bir yürüyüşte protesto edildi. "Katil Erdoğan" ve "Kürdistan işgaline son" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, Kürt halkına yönelik saldırılara sessiz kalan AB ülkelerine de tepki gösterildi. Gerilla direnişinin selamlandığı yürüyüşte, Kürdistan kazanımlarını Türk devletine peşkeş çeken KDP'nin ihanetinin asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

MONTPELLIER

 Fransa'nın Montpellier kentinde Türk devletin işgal saldırılarına ve KDP'nin işbirliğine tepki gösterildi. Montpellier’in Comedie meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar adına eylemde konuşan Cevat Güneş, Türk devletinin ve KDP'nin bu saldırılarla asla amacına ulaşamayacaklarını belirtti. KDP'nin açıkça Kürt halkına düşmanlık yaptığına dikkat çeken Güneş, Kürt halkı olarak saldıralar karşı ne gerekiyorsa yapacaklarını ve eylemleri her alanda sürdüreceklerini vurguladı.

LAVRIO

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Derneği, işgalci Türk ordusunun KDP işbirliğiyle Zap, Avaşin ve Metina'ya yönelik saldırılarını Yunanistan'ın Lavrio kampında gerçekleştirdiği yürüyüş ile protesto etti. Kampta başlayıp Lavrio Meydanı'da son bulan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşe bölge halkı da alkışlarla destek verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK bayrakları ve KDP-TC işbirliğine dikkat çeken "Bimre ixanet" yazılı pankart açan kitle sık sık, "Bijî berxwedana gerîla", "Bê serok jiyan nabe" sloganları attı. Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, Türk ordusunun işgal operasyonlarının Kürt soykırımını tamamlamayı hedeflediğine dikkat çekilerek, topyekun direnişin saldırıları boşa çıkaracağı ifade edildi.

Kürt özgürlük mücadelesinin yükselişinin komplocu güçler ve KDP işbirliğiyle engellenmek istendiğine işaret edilen konuşmalarda, ihanet çizgisinin zarar verse de zaferin önünde engel olamayacağı vurguladı. Gerilla direnişine destek verilen açıklamalarda tüm Kürt halkı ve dostları alanlara çıkmaya davet edildi.

FRANKFURT

Paskalya nedeniyle Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen barış eylemine Kürdistanlılar da katılarak Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Sol örgütlerin ve sendikaların da katılım sağladığı eylemde Almanya'nın silah ticaretine son verilmesi istendi. Eylemde yapılan konuşmalarda Ukrayna'daki savaşa gösterilen duyarlılığın yıllardır soykırım saldırılarına maruz kalan Kürt halkına gösterilmediğine dikkat çekildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

DORTMUND

 Almanya'nın Dortmund şehrinde de işgal saldırılarına tepki gösteren halk Dortmund merkez istasyonu önünde bir araya geldi. Türk devletine ve KDP'ye tepki gösterilen eylemde gerilla direnişini sahiplenme çağrısı yapıldı.

DARMSTADT

Darmstadt kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları işgalci Türk devletinin işbirlikçi KDP’nin desteği ile gerilla alanlarına yönelik başlattığı saldırıları protesto etti. Darmstadt DTKM öncülüğünde Luisen Platz’da yapılan protesto mitinginde, Türk devleti ve işbirlikçilerine karşı tepki gösterildi.

KASSEL

 Almanya'nın Kassel şehrinde de DKTM'nin çağrısı üzerine saat 17:00'da Königsplatz meydanında bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı ve enternasyonal aktivist Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine düzenlenen saldırılara tepki gösterdi. Eylemde kurumlar adına yapılan açıklamada, Rusya Ukrayna savaşında duyarlı olanların bugün Kürdistan'da işlenen savaş suçlarına sessiz kaldıklarına dikkat çekildi. Kürdistanlılar ve dostları yarın da saat 18:00'da Königsplatz meydanında bir araya gelerek işgal saldırılarını protesto edecek.

DÜSSELDORF

YJK-E Düsseldorf ve FED-MED Düsseldorf, Türkiye’nin KDP desteğiyle başlattığı işgal saldırılarını protesto için eylem organize etti.

Yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi Hauptbahnhof önünde yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

“Bijî berxwedana gerîla”, “Bimre xiyanet” sloganlarının kesilmediği eylemde bildiriler dağıtıldı, Almanca ve Kürtçe konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda KDP’nin Türk devletiyle yaptığı işbirliği sert bir dille kınandı, Kürdistan özgürlük gerillasının direnişi selamlandı.