Avrupa’nın sessizliği Paris’te sessiz eylemle protesto edilecek

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Avrupa’nın açlık grevleri karşısındaki “ölümcül sessizliğini” protesto etmek için 13 Nisan’da sessiz eyleme çağırdı.

CDK-F, “Sessizliği sessizlikle protesto ediyorum” başlığı altında yayınladığı bildiride, Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlattığı açlık grevi eyleminin üzerinden 5 ayı aşkın bir zaman geçtiğini hatırlattı.

Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çeken CDK-F, 7 bini aşkın siyasi tutsağın da 1 Mart’tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını kaydetti.

Diğer alanlardaki açlık grevlerini de hatırlatan CDK-F, “Avrupa hükümetleri ve kurumlarının Türkiye’de yükselen faşizme karşı dilsiz ve eylemsiz kalması, son haftalarda bir çok kişinin ölümüne yol açtı” diyerek, cezaevlerindeki fedai eylemleri sıraladı.

Başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere Avrupa kurumları ve Fransız hükümetinin sorumsuz bir sessizlik içerisinde olduğunu ifade eden CDK-F, “Avrupa’yı, ve özellikle de Fransız hükümetini ölümcül sessizliği kırmaya ve başka dramların yaşanmasını engellemek için harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.


Avrupa Konseyi ve CPT’yi de görevlerini yapmaya çağıran CDK-F, Erdoğan rejiminin Avrupa kurumlarının sessizliğinden cesaret aldığı tepkisinde bulundu.

CDK-F, “Avrupa’nın ölümcül sessizliğine karşı 13 Nisan günü saat 14.00’ten itibaren Trocadero meydanında sessiz eylem” çağrısında bulundu.