Aydar: KDP’den cevap bekliyoruz

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, direniş için Metina bölgesine giden bir grup gerillanın akıbetini bilmediklerini belirterek, "KDP'den cevap bekliyoruz" dedi.

Hollanda’da devam eden “Konferansa Neteweyi li diji dagirkeriye”de konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Türk devletinin Kürdistan’da suç işlediğini belirterek, "KDP de bu politikaya hizmet ediyor” dedi.

Zendura tepesindeki savaş tünellerinde şehit düşen gerillaların mektubunu okuyan Aydar, “Oradaki 6 gerilla direnişin 39. gününde bir mektup gönderdiler. Bu gerillalar mektup yazdıklarından 11 gün sonra da şehit düştüler. Peki bu arkadaşlarımız ne zaman şehit düştü? Türk devletinin tıkandığı ve KDP’nin o bölgeye güç yığdığı zaman, yardıma yedek güç gidemediği zaman şehit düştüler” diye konuştu.

Zübeyir Aydar’ın okuduğu gerillaların mektubunda şu vurgularda bulunuldu:
"Biliniyor, Türk devleti Avaşin, Metina, Zap ve Zendura bölgesine işgal saldırıları başladı. Biz de Zendura bölgesinde bulunan gerillalar olarak bu direnişte yerimizi alıyoruz. Bu saldırılar 39 gündür devam ediyor. Halkımızdan talebimiz; herkes bu saldırılara karşı gerilla ile kol kola mücadele içerisinde yer almalı."

KDP'DEN CEVAP BEKLİYORUZ

3 gerillanın göreve giderken  KDP'nin saldırısına uğradığına da dikkat çeken Aydar,  "3 gerilla göreve giderken KDP tarafından esir alındı. Şu an sağ mı, şehit mi, bilmiyoruz. KDP’den cevap bekliyoruz. Bu 3 Kürt savaşçının akıbetini soruyoruz. KDP'den bunun cevabını bekliyoruz. Biz ve Kürt kamuoyu bunu soruyor" dedi.