Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Aydemir’in grevi 24’üncü gününde: 7 kadın 2 günlük greve başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişine 24 gün önce İtalya’dan katılan Erol Aydemir’in eylemi sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişleri sürüyor.

Direnişe 24 gün önce İtalya’nın Sardenya adasında başlayan ve daha sonra Roma’da eylemine devam eden Aydemir ile dayanışma eylemleri de sürüyor.

Roma’da bugün 3 İtalyan 4’ü Kürt 7 kadın da dayanışma amacıyla iki günlük açlık grevine baladı.

EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASINDAN DAYANIŞMA MESAJI

Diğer taraftan İtalya’nın en büyük işçi sendikalarından olan Fiom Ccl de açlık grevleri ile dayanışmak ve destek olmak amacıyla bir açıklama yaptı.

“Zalim Erdoğan’ı durdurmak bilmez demokrasi düşmanlığını kınıyoruz” denilen açıklamada, Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması için de bir an önce harekete geçilmesi gerektiği belirtildi.

İtalya genelinde açlık grevi direnişlerine karşı duyarlılık yaratmak amacıyla da pankart açma, broşür dağıtma eylemleri sürüyor.