Bakan Nehammer: Viyana’daki saldırıların arkasında Türkiye var

Geçtiğimiz günlerde Türk faşistlerinin Viyana’daki saldırılarına ilişkin konuşan Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer olayların arkasında Türkiye’nin bulunduğunu söyledi.

AKP-MHP iktidarının desteklediği Türk faşist gruplar geçtiğimiz hafta sonu Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürtler ile Erdoğan rejimi muhalifi kesimlere saldırmıştı. Peş peşe iki gün yaşanan saldırıların ardından Viyana ve Ankara yönetimleri arasında kriz patlak verirken, her iki ülke karşılıklı olarak büyükelçilerini dışişleri bakanlarına çağırmıştı.

Viyana’da Avusturya polisinin gözleri önünde yaşanan ve son günlerde ülke gündeminin ilk sırasına yerleşen saldırıların ardından İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Türk faşistlerinin Türk devleti tarafından yönlendirildiğini belirtti. Televizyon kanalı ORF’de bugün yayınlanan bir programa katılan Nehammer’e göre saldırılar Türkiye’nin yönlendirmesiyle gerçekleşti.

“TÜRKİYE’NİN YÖNLENDİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

İstihbaratın olayların yaşandığı sırada profesyonel bir kameramanın çekim yaptığını tespit ettiğini aktaran bakan Nehammer “Olayların bağlantılarını yakın bir zamanda çözeceğiz” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer Kürt ve diğer Türkiyeli muhalif gruplara saldırıları organize eden Ülkücü derneklerinin AKP-MHP iktidarıyla ilişkisini kast ederek şu açıklamayı yaptı: “Başka bir ülkenin yönlendirilmesiyle ülkemizdeki bir derneğin toplumun huzurunu bozmasına ve gösteri yasalarını ihlal etmesine bir daha kesinlikle izin vermeyeceğiz.

‘ÜLKÜCÜLER DAVET EDİLMESİN’ ÇAĞRISI

Bu arada bakan Nehammer dün yaptığı bir başka açıklamada şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için Kürt ve Türk derneklerini başbakanlıkta yapılması bir zirveye davet etmişti. Ancak Ülkücü derneklerinin de söz konusu zirveye davet edilmesi tepki gördü. Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) üyesi parlamenter Susanne Raab sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “Aşırı milliyetçi bir kuruluşun davet edilmesi yanlış bir mesaj olur, bu acıka provokasyona davetiye çıkarmaktır” dedi.

Viyana’da Ankara rejiminin direktifiyle gerçekleşen faşist saldırıların hemen ardından açıklama yapan Başbakanı Sebastian Kurz da AKP-MHP iktidarını suçlayarak “Türkiye ülkemizde huzursuzluk tohumları ekiyor. Türkiye Avusturya'da yaşayan insanlar üzerinde nüfuz kurmaktan vazgeçmelidir" çağrısında bulunmuştu.