Basel’de Öcalan posterleri ile ırkçılığa karşı yürüyüş

Basel’de Öcalan posterleri ile ırkçılığa karşı yürüyen binlerce İsviçreli, “ırkçılığa geçit vermeyiz” mesajı verdi. Kitle hep bir ağızdan “dikkat dikkat anti-faşistler geliyor” sloganı attı.

İsviçre Milliyetçi Parti (PSN), öncülüğünde Basel’de Messeplatz’da bir araya gelen bir grup ırkçı, İsviçre’nin, BM Göçmen Paktı’nı protesto ederek, göçmen karşıtı ırkçı bir gösteri düzenlemek istedi.

Polisin bu gösteriye izin vermesine tepki gösteren İsviçreli anti-faşist ve alternatif gruplar ise ırkçı eylemi engellemek amacıyla sosyal medya üzerinden örgütlenerek, ırkçı eylemin yapıldığı alanda toplanmaya başladı. “Dikkat dikkat anti-faşistler geliyor” sloganıyla alanda toplanan binlerce eylemci, ırkçı grubun eylem yapmak istediği alanın etrafını çevreleyerek, ırkçı eyleme izin vermek istemedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde yer yer gerginlikler yaşanırken, binlerce eylemci hep bir ağızdan “Basel’de faşizme geçit yok”, “Nazisiz bir Basel istiyoruz” sloganları attı.

Daha sonra şehrin işlek caddelerinde yürüyüşe gecen kitlenin yürüyüş boyunca faşizm karşıtı pankartların yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları taşıması dikkat çekti.

Yürüyüş boyunca megafonla yapılan konuşmalarda, Basel’de ırkçılığa geçit verilmeyeceği ifade edilirken, birçok ülkede geliştirilmek istenen göçmen karşıtı politikalara karşı her alanda mücadele edilmesi gerektiği çağrısı yapıldı.