Berlin'de ‘Önderlik Kütüphanesi’ 3. gününde

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ı tanıtmak ve paradigmasını Avrupa kamuoyuna anlatmak için düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi” 3. gününde.

“Önderlik Kütüphanesi” Almanya’nın başkenti Berlin’de etkinlerini sürdürüyor.

Kütüphanenin bugünkü durakları Berlin’in Mitte ilçesindeki Haeckescher Markt, Charlottenburg’daki Nollendorfplatz ile Spandau ilçesinin S- Rathaus Spandau idi.
Gezici Kütüphane aktivistleri bir yandan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın biyografisini içeren “Abdullah Öcalan kimdir” broşürleri dağıtırken, öte yandan açtıkları stantta Abdullah Öcalan’ın Almancaya çevrilmiş kitaplarını tanıttı.

Aktivistler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Uygarlık Manifestosunun beş ciltten oluşan kitaplarını, yine paradigmasından yola çıkılarak hazırlanan Kadın Özgürlük Anlayışı, Demokratik Konfederalizm, Demokratik Ulus kitapçıklarını standı ziyaret edenlere hediye etti.
Aktivistler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içinde bulduğu tecrit koşullarına da dikkat çekmek için İmralı tecridi konusunda standı ziyaret edenleri bilgilendirdi.
“Önderlik Kütüphanesi” aktivistleri TJK-E’nin başlatmış olduğu “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında imza topladı.
Önceki günlerden farklı olarak Charlottenburg polisi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerin asılmasına engel çıkardığı görüldü. Aktivistler polisin yasakçı tutumuna karşı afişlerin üstüne “bu fotoğrafın açılmasını polis yasakladı” ibaresini yazarak polisin tutumunu protesto etti.

Soğuk hava ve polisin yasakçı yaklaşımına rağmen “Önderlik Kütüphanesi” aktivistlerinin kararlı duruşu ve sıcaklığı ile üçüncü gününde son buldu.