Berlin’de gençler gerilla direnişini kutladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin çağrısı ile gerilla direnişini selamlamak için bir kutlama düzenlendi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerilla direnişi bir etkinlikle kutlandı.

Saat 13:00’da Oranienplatz’da TCŞ ve TekoJIN aktivistleri öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları 23 Nisan’dan bu yana faşist Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik başlattığı işgal ve soykırım saldırılarına karşı yürütülen gerilla direnişi selamlandı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlama TCŞ aktivistinin konuşması ile devam etti. Konuşmada Komalên Ciwan’ın “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi selamlandı.

Defend Kurdistan aktivisti siyasetçi Hüseyin Yılmaz yaptığı konuşmada ulusal birlik ve KDP’yi ihanet çizgisinden dönmeye çağırdı.

Kürt siyasetçi Kemal Aktaş da kutlamada yaptığı konuşmada Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen sistematik ve ağır tecridin kaldırılması, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürdistan’daki soykırımcı işgal saldırılarının sona ermesi konularına değindi.

Berlin eyalet milletvekili adayı Ferhat Ali Koçak da kutlamada yaptığı konuşmada, Alman devletinin faşist Türk devletine Kürdistan halkını soykırımdan geçirmesi için sattığı silahlara dikkat çekti. Alman devletinin Türk devletine yardım etmekten vaz geçmesi çağrısında bulundu.

FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök de ulusal birlik çağrısı yaptığı konuşmasında faşist Türk devletine karşı tutum ve tavrını göstermesi gerektiğini söyledi.

FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik ise konuşmasında “Defend Kurdistan aktivisti olarak Başûrê Kurdistan’a gittiğimizde KDP zihniyetinin ihanet çizgisinde kendini dayattığı gözlemine vardık. KDP’nin bu tavrı gerçekten kabul edilir bir durum değildir. Ulusal birlik bizim başarı dayanağımızdır. Bu temelde Kürdistanlılar olarak birlik olmalı ve Kürdistan topraklarından AKP-MHP faşist zihniyetini kovmalıyız” dedi.

Koma Vejîn, Hozan Kawa, Zozan Zudem, anti faşist rapçı Castro ve Hozan Aydın sahne aldığı kutlama sloganlar, halaylar ve gerillanın direnişini selamlanması ile sona erdi.