Berlin’de nöbet eylemi sürüyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı başlatılan açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla düzenlenen nöbet eylemi 7.gününde devam ediyor.

Berlin’deki nöbet eyleminin yedinci gününde cezaevlerindeki direnişe vurgu yapıldı.

Eylemde bir konuşma yapan BDP eski Viranşehir Belediye başkanı Hoşnav Ata, "Cezaevlerindeki açlık grevleri 54. gününde devam ederken bizler de buradayız. Ortadoğu'da 50 milyon insanın lideri Sayın Öcalan İmralı cezaevinde tecrit altındadır” dedi.

Ata, “Sözlerine devam eden Ata, Halkımıza çağrımız ve isteğimizdir, açlık grevleri etrafında kenetlenelim ve Önderliğimize sahip çıkalım” diye ekledi.

KCDK E Doğu Kürdistan Komitesi adına konuşan Zeynep Rojhilat, açlık grevindeki tutsakları selamladı.

Kuzey’de olduğu gibi Doğu Kürdistan’da da “faşist baskıların” olduğunu belirten Rojhilat, “Bizler bu faşizan zihniyete karşı her zaman mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Ağrı eski Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kınarken, bu tecridin aynı zamanda Kürt halkına yönelik olduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, “Eğer bugün Türkiye’de işsizlik, yolsuzluk, kadın katliamları yaşanıyorsa bunun tecrit ile bağlantılı olduğu görülüyor” diye konuştu.

Yılmaz, tüm demokrasi güçlerinin bertaraf edilmesini hedefleyen siyasetin de tecrit ile bağlantılı olduğuna işaret etti.

Eski Belediye Başkanı, ayrıca 19 Ocak 2007’de katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i de “saygıyla” andı.

HDP eski PM üyesi Mazlum Karagöz ise, "Önder Apo üzerinde uygulanan 22 yıllık tecrit sistemi dünyanın hiçbir hukuk sisteminde yer almamaktadır” şeklinde konuştu.

Karagöz, tecrit sistemi ve Kürt halkı üzerinde artan saldırılar arasında bağ kurarak, “Ne zaman ki tecrit devreye girdiyse Kürdistan’da Kürt halkına TC devletinin savaş politikası devreye girmektedir” dedi.

Nöbet eyleminin 7’nci günü halaylar eşliğinde son buldu.