Berlin ve Basel’de 33 düş yolcusu anıldı

Almanya’nın başkenti Belin ile İsviçre’nin Basel kentinde 33 düş yolcusu anıldı.

Berlin ve Basel’de 20 2015’te Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu anıldı.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç'ta katledilenler anıldı.

Güç Birliği Berlin'in çağrısı ile düzenlenen etkinlikle 33 düş yolcusu anıldı.

Kürdistan şehitleri şahsında saygı duruşu ile başlayan anma Devrimci Güç Birliğinin açıklamaları ile devam etti.

Nav- Berlin adına Hüseyin Yılmaz yaptığı konuşmada, “Kahraman genç kadınlar, erkekler faşizm karşısında bir mücadele yürüttüler ve Kobanê düşmedi, özgürleşti. Bunun için 33 kahraman, halkların şehitleri ve Ortadoğu halkları olarak özgürlüğe ulaşanları kutluyoruz.

DAİŞ ve ortakları bu 33 arkadaşı şehit ettiler bu şehitler şahsında bütün şehitleri, özgürlük şehitlerini ve bu mücadelede şahadete ulaşmış arkadaşların önünde eğiliyoruz” dedi.

Kadın siyasetçi Sibel Yiğitalp ise şunları belirtti: “DAİŞ’in intikamını almak adına Suruç'taki genç arkadaşlarımız, 10 Ekim’de barış isteyen dostlarımız ve bu uğurda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. 33 düş yolcusu arkadaşlarımız dünyanın hiç inanmadığı, ütopya olarak gördüğü Demokratik Modernitenin inancına ve oradaki mücadeleye destek olmak amacı ile gittiler.”

Ağıt ve şiirler ile devam eden eylem “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de 33 düş yolcusu anıldı. Rojava Komitesi, Young Struggle, Letta, Migrantifa, TCŞ, TekoJIN, SKB, ve İgif'in yer aldığı Türkiyeli, Kürdistanlı ve İsviçreli devrimci gençlik inisiyatiflerinin çağrısı ile Claraplatz’da bir anma düzenlendi.

33 düş yolcusu şahsında devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu, Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin, "Suruç için adalet herkes için adalet" kampanyasına ilişkin konuştu.

“Barbar DAİŞ çeteleri tarafından katledilen arkadaşlarımız şahsında sonuç alınıncaya kadar adalet arayışımız ve mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Erzurumluoğlu 33 düş yolcusunun isimleri tek tek okudu. Anma, 33 düş yolcusunun isimlerinin yazılı olduğu balonların gökyüzüne bırakılması ardından konuşmalar ve “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganları ile sona erdi.