Binler Öcalan’a özgürlük için Strasbourg’da

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 'Öcalan'ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür' şiarıyla düzenlenen merkezi eylem için binlerce Kürdistanlı ve dostları Strasbourg’a akın etmeye devam ediyor.

KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısıyla Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerden gelen bini aşkın kişi Strasbourg’da toplanırken, halen kente gelişler devam ediyor.

Bugün Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla startı verilecek eylemler dizisinin başlangıcı olacak merkezi miting için gelen kitle, sabahın erken saatlerinden itibaren alanda toplanmaya başladı. Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin 6,5 yıldır sürdüğü alanın yanı başındaki Avenue de la Robertsau’daki eylem kapsamında saat 12.30’da bir basın açıklaması yapılacak.

Alanda toplanan bini aşkın kişi farklı dillerde ‘Öcalan’a özgürlük’ sloganını atarken, Türk devletinin faşizan saldırılarını da kınıyor.

AK’nin yanı sıra Öcalan’ı İmralı’da ziyarete yetkili tek kurum olan İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) de sorumluluğa davet edileceği eylemlerde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) geçtiğimiz ay aldığı karar da kınanıyor. AİHM Öcalan’a yönelik işkence uygulamalarını görmezden gelmişti.

Birazdan yapılacak basın açıklamasına AK, Avrupa Parlamentosu (AP) ve Alman Federal Meclisi üyesi parlamenterlerin de katılacağı öğrenildi.