Binler Almanya’nın yasağını, ABD’nin PKK kararını kınıyor!

Berlin'de binlerce kişi Almanya'nın yasağını ve ABD'nin kararını protesto ediyor, PKK'ye sahip çıkıyor.

70’den fazla sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve insan hakları savunucusunun çağrısıyla bugün sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi, Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Alexanderplatz Meydanı'nda toplandı. Yürüyüş, “Özgürlük talebi yasaklanamaz - Polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” başlığıyla düzenleniyor.

Kürdistanlıların yanı sıra Almanların da  yoğun katıldığı yürüyüşte, Alman devletinin uyguladığı PKK yasağı ile Kürt halkına yönelik sürdürülen kriminalize siyaseti, ırkçılık ve polis yasası protesto ediliyor.

Berlin büyük şehir belediye binası (Roteshaus) önünden hareket eden yürüyüşçüler, Taz gazetesinin 2014 yılında manşete çıkardığı “PKK Almanya’ya aittir” pankartının arkasında yürüyor. Alman devletinin Kürt özgürlük hareketine yönelik yasağına dikkat çekmek için göstericiler, “PKK bir harekettir”, “PKK kadın hareketidir”, “PKK anti-faşisttir” dövizlerini taşıyor.

ABD’NİN KARARINA TEPKİ

Göstericiler ayrıca geçtiğimiz günlerde Kürt özgürlük hareketinin öncü kadrolarına yönelik kararından dolayı ABD yönetimine de sert tepki gösteriyor. Bunun için yürüyüşte çok sayıda “Hepimiz Cemil Bayıkız”, “Hepimiz Murat Karayılanız” ve “Hepimiz Duran Kalkanız” yazılı dövizler de taşınıyor.

Berlin Eyalet Yönetiminin geçtiğimiz yıllarda özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ilan ettiği yasağa rağmen kalabalık kitlenin sık sık “Bijî Serok Apo” sloganlarını atması dikkat çekiyor.

ALMANLAR: PKK'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yürüyüşte Almanlar ise “Bizi DAİŞ’ten kurtardığı için PKK, YPJ, YPG’ye teşekkür ediyoruz” dövizleriyle yürüyor. Değişik bayrak, fotoğraf ve dövizlerin taşındığı yürüyüş hem renkli, hem de coşkulu geçiyor. Kert merkezinden geçecek yürüyüş korteji daha sonra Kreuzberg ilçesine ulaşacak ve gösteri Spreewaldplatz Meydanı'nda yapılacak mitingle sona erecek.