BM önündeki eylem 8. ayında

Kürdistanlılar, BM önünde oturma eylemini 8. ayında kararlılıkla sürdürüyor.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Kürdistanlıların  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için sürdürdüğü oturma eylemi 8'inci ayına girdi.

Kürdistanlılar, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba açtıkları direniş çadırı etrafında eylemlerine devam ediyor.

Eylemde, tutsakların zindan direnişine dikkat çekilerek, uluslararası kurumlara sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

BM önünde açılan direniş çadırının yanı sıra burada bulunan bilgilendirme standında Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin yer aldığı kitapçıklar çevredekilere dağıtılıyor. Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi üyeleri tarafından da bilgilendirme yapılıyor.
Kürdistanlılar, sabah saatlerinde açtıkları direniş çadırı etrafında bir araya geldi. Saat 14.00'te halkın da gelmesiyle bir basın açıklaması düzenlendi.

'MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'

Kürt Toplum Merkezi adına Eşbaşkan Salih Sağlam tarafından yapılan konuşmada şöyle denildi:

"Gerek Önderliğimize yönelik tecridin sonlandırılması gerekse Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelen topyekûn imha ve soykırım saldırılarına karşı Önderliğimizin ve gerillaların direniş perspektifini esas alarak mücadeleyi yükselteceğiz."

'TALEPLERİMİZİ TÜM AVRUPA'YA TAŞIYACAĞIZ'

'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi kapsamında oturma eylemini 8 aydır sürdüren Kürdistanlılar adına ANF'ye konuşan Salih Sağlam, oturma eylemlerini taleplerine cevap alınıncaya kadar kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.
Sağlam, şunları söyledi:

"BM başta olmak üzere insan hakları örgütleri, Sınır Tanımayan Doktorlar, yerel ve ulusal basın kuruluşlarıyla gerek yazılı gerekse birebir görüşmelerle taleplerimizi iletmek üzere görüşmeler gerçekleştirdik.  

Cenevre kanton parlamentosunda yürüttüğümüz çalışma sonucu  taleplerimiz arasında yer alan tecride karşı İsviçre Federal  Parlamentosuna soru önergesi verilmesi, Cenevre Kanton Parlamentosu ve BM nezdinde bu kapsamda çalışma yürütülmesi, Türk cezaevlerinde tutsakların taleplerinin karşılanarak kötü koşulların yerinde incelenmesi için bir heyetin gönderilmesi Ve yine Kürt halkı ve Kürt dili üzerindeki baskılar ile HDP'ye yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaların son bulması taleplerimiz karşılık buldu.

Öte yandan Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi olarak Kürt Halk Önderi'nin sağlık ve yaşamından duyulan kaygıların giderilmesi için Sınır Tanımayan Doktorların yanı sıra insan hakları kurumlarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdik.

Taleplerimiz arasında yer alan 57 maddenin tamamı Cenevre Parlamentosunda kabul edildi.  
Taleplerimizin İsviçre Federal Parlamentosu ve BM nezdinde kabul görmesi için  çalışmalarımızı çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Bu amaçla İsviçreli siyasi parti ve parlamenterler ile  yerel ve ulusal basın kuruluşlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor."