Britanya’daki Kürtler Kriz Merkezi oluşturdu

Britanya Kürt Halk Meclisi, koronavirüs dolayısıyla Kriz Merkezi oluşturdu.

Britanya Kürt Halk Meclisi, koronavirüs dolayısıyla başta Londra olmak üzere ülkedeki tüm eylem, etkinlik, kutlama, panelleri tedbir amaçlı iptal ederken, toplumun bu süreçteki acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla Kriz Merkezi oluşturdu. Sağlık, kültür, örgütlenme ve basın gibi birçok komisyonun sözcü ve çalışanlarından oluşan Kriz Merkezi Londra’daki Kürt Toplum Merkezi binasından yönetilecek. Merkez binasını sterilize eden Halk Meclisi, bir dizi karar alarak özellikle Kürdistan ve Türkiyeli topluma dönük bir çağrı ve açıklamada bulundu.

KRİZ MERKEZLERİ

Açıklamada, Britanya’da teşhis konulmuş kişi sayısının 1500'ü aştığına dikkat çekildi. Britanya sağlık sistemi NHS'nin salgın ihtimali olan hastalara “7 gün evinizde kendinizi izole edin” diyerek hiçbir sorumluluk almadığına dikkat çekilen açıklamada, Britanya Kürt Halk Meclisi’nin halkın sağlığı ve sorumluluğu gereği başta Londra olmak üzere birçok şehirde Kriz Merkezleri oluşturduğu belirtildi.

'TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLSİN'

Kriz Merkezi’nin, evlerinde izole olmuş, gıda sorunu yaşayan, sağlık merkezleri ile iletişim kurmakta zorlanan ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için çalışmalarına başladığının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Britanya Kürt Halk Meclisi olarak koronavirüse karşı tedbirler çerçevesinde Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının özgürlük bayramı olan Newroz etkinliklerinin tümünü kriz aşılana kadar iptal etme kararı aldık. Kriz aşıldıktan sonra Newroz’u tüm halkımızla coşkuyla kutlayacağız. İkinci bir husus bu süreçte halkımızın da uzmanların, sağlık otoritelerinin ve yetkililerin uyarılarına göre tedbirlerini alıp yaşamını düzenlemesi hayati önemdedir. Bu kapsamda özellikle kalabalık ve kitlesel etkinlikler derhal iptal edilmelidir ve ileri tarihlere ertelenmelidir. Özellikle büyük bir tehlike arz eden düğün, nişan, sünnet ve taziye gibi tüm etkinliklerin ertelenmesi çağrısında bulunuyoruz. Böylesi bir dönemde acil durumlar dışında derneklerimizin zorunlu olmadıkça ziyaret edilmemesini, sadece zorunlu ihtiyaç halinde gelinmesini istiyoruz.”

DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ

Açıklamada, Kriz Merkezleri’nin yerel yönetimler ve ilgili kurumlar ile iletişime geçtiği ve ortak bir çalışma ve eşgüdümlü bir mekanizma kurulmasına dönük çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Kürt halkının da dayanışmayı güçlendirerek bu salgın krizini aşılabileceği vurgulandı.
Kriz Merkezlerine, salgın belirtileri olduğunu düşünüp sağlık merkezlerine ulaşmada sorun yaşayanların, evde izole olması istenen ancak dışarıda ihtiyacı karşılanamayan, engelli yada yaşlı olduğu için ulaşım sorunu yaşayanlar ve kriz sürecinde herhangi bir sorun yaşayanların ulaşabileceği duyuruldu.

TELEFON VE ADRES

Britanya Kürt Halk Meclisi Kriz Merkezi iletişim numaraları ve adresi ise şöyle: “Ercan Akbal: 07424289128, Besime Bardak: 07507187771 Nejla Ari: 07780179787, Mehmet Kardu: 07734360980. Adres: 11 Portland Gardens Haringey/London N4 1HU."