Türk devletinin Şengal’e soykırım saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ-II

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etti.

Brüksel’de Türk konsolosluğu önünde düzenlenen eylem, Şengal’de şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

NAV-BEL Eşbaşkanı Davut Keskin eylemde yaptığı konuşmada, Şengal’e yapılan bu saldırıların, barbar Erdoğan rejiminin sivilleri katletme saldırılarının devamı olduğunu belirtti.

“Bu saldırılar bizi yıldırmayacaktır, Şengal’de Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi yeşerecek, Şengal özgürlüğüne kavuşacaktır” diyen Keskin, Erdoğan’ın bu saldırgan tavırları ile Taliban’ın liderliğini istediğini gösterdiğini de vurguladı.

Eylem, “Biji berxwedana Şengalê”, “Biji şehiden Şengalê” sloganları ile sona erdi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Saat 16.00’da bir araya gelmeye başlayan Kürdistanlıları ve dostlarını Alman polisi engelledi. Polis engeline karşılık halk düzenledikleri miting ile Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

KOM-MED’in bildirisinin okunduğu eylemde Die Linke milletvekili adayı Kerem Schamberger’de bir yaptı.

Alman devleti başta olmak üzere Avrupa devletleri acilen Türkiye ile ilişkilerin yeniden gözden geçirmesi gerektiği mesajı verilerek, Türkiye’nin saldırılarına karşı sessizlikleri kınandı.

Eylemde YBŞ bayrakları ile Şengal'de şehit YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa fotoğrafları taşındı.

Eylem Türk devletinin soykırım saldırına karşı atılan sloganlarla sonlandırıldı.

STRASBOURG

İşgalci Türk devletinin 16 Ağustos ve 17 Ağustos’ta Şengal’e yaptığı hava saldırılarıyla gerçekleştirdiği katliamlar Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Strasbourg Garı önünde düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde işgalci Türk devletinin Êzidî toplumuna karşı geliştirdiği katliamların sistematik bir hal aldığına dikkat çekildi. Sık sık “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” ve “Şengal yalnız değildir” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan açıklamalarda “Şengal’de katliamlar yapılıyor ve başta Avrupa olmak üzere tüm dünya bu katliamları görmezden geliyor. Bir an önce uluslararası güçler buna karşı tavır alıp sorumluluklarını yerine getirmelidirler” denildi. Mitingde Kürt halkının bu saldırılar karşısında yılmayacağı ifade edildi.