Cenevre’deki oturma eyleminde 14 Ağustos yürüyüşüne çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba günü Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürdükleri oturma eylemi devam ediyor.

BM Ofisi önünde açılan direniş çadırı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarıyla donatılırken açılan bilgilendirme standında Abdullah Öcalan'ın paradigmasının anlatıldığı Almanca, Fransızca ve İngilizce kitapçıklar İsviçrelilere dağıtılıyor.

Oturma eylemi 15 Ağustos Atılımı'nın komutanı Mahsum Korkmaz (Agit)  ile 11 Ağustos 2018'de Dersim’de şehit düşen HPG Komutanlarından İbrahim Çoban (Atakan Mahir) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanı Salih Sağlam burada Kürdistanlılara seslenerek bir konuşma yaptı.

Sağlam, '' 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi bugün Medya Savunma Alanlarında gerillaların direnişiyle, Türkiye cezaevlerinde tutsakların sürdürdükleri açlık direnişiyle sahiplenilmektedir'' dedi.

Sağlam şöyle devam etti: “BM başta olmak üzere Avrupa devlerinin görmek ve duymak istemediği Kürt halkının faşizme karşı vermiş olduğu direniş gerçekliliğini bizler gerillanın ve Önderliğimizin direniş çizgine bağlı kalarak göstereceğiz. Bu devletlerin faşizm karşısındaki suskunluğuna bizler 'Dem Dema Azadîye Ye' hamlesine sonuna kadar sahip çıkarak zaferle çıkacağız.”

14 AĞUSTOS ZÜRİH YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde 14 Ağustos'ta Kürdistan'daki işgal, talan ve Kürt halkına yönelik soykırıma “dur” demek için Zürih kentinde düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulunan Sağlam şunları söyledi:

“İnsanlığın, uygarlığın beşiği Kürdistan ve Kürt Halkı tarihinin en büyük saldırıları ile karşı karşıyadır. Kürdistan coğrafyası, doğası, tarihi, inançları, kültürleri, dilleri soykırım kıskacında, sömürgeci ve işgalci güçlerin pervasız saldırılarına karşı sürekli bir direniş içindedir.

(…) Kürdistan’ı bin yıldır sömüren, talan eden egemen güçler, sömürgeciler ve onların işbirlikçileri dönüp tarihe bakmalıdır. Bakmalıdırlar ki, Kürt Halkının bitmek tükenmek bilmeyen özgürlük inancı ve arzusu karşısında nasıl yenildiklerini görsünler. Halkımızın özgürlüğü için tereddüt etmeden ölüme giden, Beritan ve Zilanların ardılları, kahraman, fedakar Kürt gençleri, ellerinde her türlü imkan ve tekniği olan sömürgeci ve işbirlikçilerini yenilgiye uğratacaktır.

Yaşanan bu tarihi zaferde almak isteyen dört parça Kürdistan’daki ve Avrupa’daki Kürt Halkı ile dostları, gerillasının ve Önderliğinin çevresinde etten duvar oluşturarak  direniş mevzilerine buralardan ses olacaktır.

Direnen Kürdistan Gerillasının yanında olduğunu haykıran İsviçredeki Kürdistanlılar ve dostları 14 Ağustos Cumartesi günü saat 14:00’da Helvetiaplatz’da olacaktır.

Bu vesile ile yeniden tüm yurtseverlerimizi, dostlarımızı, tüm devrimci ve demokratları ‘Bimre İxanet’ ve ‘Kürdistan’ı Savun’ şiarı ile yapacağımız yürüyüşe ve mitinge davet ediyoruz.”

Sağlam'ın konuşması sonrası Kürdistanlılar sloganlarla oturma eylemine devam etti.