Darmstadt ve Mannheim’de tecrit protestosu

Almanya’nın Darmstadt kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti. Aynı amaçla Mannheim kentinde de eylem yapmak isteyen Kürdistanlıları polis engelleme girişimine rağmen eylem yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle eylemler sürüyor. Almanya’nın Darmstadt kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar tecridi protesto etti. Mannheim’da ise düzenlenmek istenen eylemi polis taşınan bayraklar, renkler ve flamalardan dolayı engelleme girişimine rağmen, eylem yapıldı.

DARMSTADT

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için her hafta mitingde buluşan Kürdistanlılar, “22 yıldır rehin tutulan ve bu süre zarfında uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kabul etmiyoruz, işgalci ve inkarcı Türk devletini” mesajı verdi.

Darmstadt’taki Luisenplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar, HDP’ye yapılan baskıları da Almanca okunan bir bildiri ile kınayıp HDP’yi her zaman ve her yerde sahipleneceklerini de belirtti.

Eylem, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana HDP” sloganlarıyla sona erdi.

MANNHEIM

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürdistanlılar eylem yaptı. Ancak Alman polisi, halkı güvenliklerinin olmadığı gerekçesi ve taşınan bayraklar, renklerden dolayı engellemeye çalıştı.

Buna tepki gösteren halk, yapılan konuşma ardından eylemini sonlandırdı.

Eylemde yapılan konuşmada Türkiye’ye silah satan Alman devleti, “Efrin’den tüm Rojava’ya, Cizre, Nusaybin, Sur, Silopi, İdil’de Kürtler üzerinde kullanılan silahların hepsi Almanya ve Avrupa’dandır. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın biz tecrit kırılana, Önder Apo özgürleşene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” denildi.

Eylem, “Biji Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bimre faşizm” sloganları ile sona erdi.