Diljar Hazar ve arkadaşları Giessen’de anıldı

8-11 Haziran tarihlerinde Şırnak’ın Besta alanında işgalci Türk ordusunun saldırıları sonucu şehit düşen HPG gerillası Diljar Hazar (Rojhat Zelal) ve 8 arkadaşı Almanya’nın Giessen kentinde anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde düzenlenen anma etkinliğine 300’den fazla Kürdistanlının yanı sıra Avrupa Süryaniler Birliği’nden (ESU) bir heyet ile HDP Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Rödelheim İbrahim Xelîl Camii Mellesi Şefik Çelebi da katıldı.

Etkinlik mevlit okunması ve saygı duruşu ile başladı.

DKTM çalışanı İsmail Dülek’in yaptığı açılış konuşması sonrası söz alan Mele Şefik Çoban İslamiyet’te şehitlik mertebesine dikkat çekti. Çoban, “Hakiki şehitlik budur. Hz. Muhammed (SAV) malı, dini, canı, toprağı, namusu için ölen şehittir demiştir. Allah’ın Resulû’nün dediği gibi sadece dini için değil malı, toprağı, namusu için ölen de şehittir” dedi. Siyasi gelişmelere de değinen Çoban şunları söyledi: “Efrîn’de ne işleri var. 170 binden fazla insanı yerinden ettiler. Mallarını talan ettiler. Halen de zorbalık yapıyorlar. Peki ne yapıyoruz burada; kaç kişimiz Heyva Sor’un başlattığı kurban, fitre ve zekat kampanyalarına katıldı. Buradaki rehavetimizden kurtulup daha çok destek ve dayanışmaya katılmalıyız.”

Ardından söz alan Faysal Sarıyıldız da şehitlerin mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Faysal Sarıyıldız’ın ardından Şehit Rojhat Zelal için HPG Botan Saha Komutanlığı tarafından aileye gönderilen mektup, Teyzesi Songül Ağırman tarafından okundu.

Ağırman daha sonra ise, “Diljar, ‘ben devletin halkımıza, gençlerimize yaptığı zulme karşı harekete katılıyorum’ demişti. Yaşı küçük ama ruhu çok olgundu. Onun anısına bağlı kalacağımızı burada bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Sinevizyon gösterimi ardından, yenilen mevlit yemeği ile anma etkinliği son buldu.