Drancy’de Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi

Paris’in Drancy banliyösünde düzenlenen eylem ile işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırıları protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) çağrısı ile “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında düzenlenen bir yürüyüş ile işgalci Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi.

Fransızca “la Turquie a commis un massacre a Shengal (Türkiye Şengal’de katliam yaptı)” yazılı pankartın taşındığı yürüyüş Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Liberte pour Öcalan”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Terorist Erdogan”, “A bas le régime fasciste en Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)” ve “Şehîd namirin” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından Drancy belediyesi önünde miting yapıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Şengal, Medya Savunma Alanları, Rojava’ya yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı tutum alınması gerektiği belirtildi.