Drancy ve Villier le Bel’de gençlerden eylem

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy ve Villier le Bel banliyölerinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

DRANCY

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ve 22’nci yılına giren ağırlaştırılmış tecrit ve sistematik işkence politikasına karşı TCŞ’li gençler, Paris’in Drancy banliyösünde de eylem düzenledi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem, Drancy’nin Henri Barbusse sokağında saat 17.00’de başladı. Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK ve KCK bayraklarının açıldığı eylemde Fransızca, “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Şimdi Özgürlük Zamanı” yazılı pankart taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün talep edildiği eylem Drancy belediyesine kadar sürdü. Açıklama ardından eylem sloganlarla sona erdi.

VILLIER LE BEL

Paris’in Villier le Bel banliyösünde de tecridi protesto etmek amacıyla TCŞ ve TEKO-JİN aktivistleri bir yürüyüş düzenlendi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son - Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir resmi ile birçok dilde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ile Abdullah Öcalan posterleri ile PKK, KCK, TJK-E ve TCŞ bayrakları taşındı.

Sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo” ve “Liberte pour Öcalan” sloganlarının atıldığı eylemde. gençler renkli dumanlar da yaktı.

Yürüyüş, Villiers Le Bel Kürt Toplum Merkezi önünde yapılan açıklamalar ile sona erdi.