14 Temmuz şehitleri anıldı

Almanya’nın Dresden, Mönchengladbach ile İsviçre’nin Zürih kentinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

DRESDEN

Almanya Dresden'de 14 Temmuz şehitleri anılırken, zindanlarda tecride karşı süren direnişin sahiplenilmesi gerektiği belirtildi.

Almanya’nın Dresden kentinde Uta Kadın Meclisi tarafından 14 Temmuz direnişçilerini anmak için etkinlik düzenlendi.

Dresden’deki Kürt-Alman Dostluk Derneği'nde yapılan anma etkinliğinde 14 Temmuz direnişçileri Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek’in hayatları, mücadeleleri ve direnişteki rollerini anlatan sinevizyon gösterildi. Kürdistan Devrimi Şehitleri için saygı duruşu ile başlayan anma töreninde Uta Kadın Meclisi adına yapılan açıklamada, 14 Temmuz direnişçilerinin bıraktığı mirasa ve TC zindanlarında tecride karşı yapılan açlık grevlerine dikkat çekildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan kadınlar, zindanlardaki açlık grevine giren tutsakların mücadelesinin yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptı

MÖNCHENGLADBACH

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Aktivist Ferhad Derîk anmada yaptığı konuşma ardından o dönemlerde Diyarbakır zindanında kalan Kürdistanlı Hesen Elih direnişi anlattı.

Anma, devrimci stranlarin seslendirildiği bir müzik dinletisi ile sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri ile şahadetinin yıldönümü vesilesiyle HPG gerillası Cotkar Karker (Ramazan Arslan) anıldı.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (CDK) düzenlenen anmaya şehit yakınları ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

CDK Zürih adına yapılan konuşma sonrası başta 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitleri olmak üzere Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KOMAW İsviçre temsilcisi Tahsin Farkîn 14 Temmuz direnişçilerini anarak başladığı konuşmasında “Kürt halkının özgürlüğü uğruna yaşamını feda eden kahramanların direniş mücadelesine sahip çıkarak onlara layık bir şekilde direnişi zaferle taçlandıracağız. Şehit aileleri, şehit yakınları olarak şehitlerimizin anılarına bağlı kalacağız” dedi.

Konuşmalarla devam eden anma 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişine ilişkin sinevizyon ve HPG gerillası Cotkar Karker'in mücadele yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ve “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.