FCK-BW/BAYERN: Halkımız fermana karşı eylemlere katılmalı

FCK-BW/BAYERN, Êzidîlerin özerkliğinin tanınması gerektiğini belirterek, halkı da fermanın yıl dönümü için yapılacak etkinliklere katılmaya çağırdı.

Kürdistani Toplumlar Federasyonu (Federasyona Civakên Kurdistanî -FCK) BW-BAYERN eşbaşkanları, Êzidîlere dönük fermanın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "3 Ağustos 2014’te DAİŞ’in saldırıları ile göçebe hale düşen, binlercesi toplu mezarlara gömülerek katledilen ve kaçırılan Êzidîler bugün ise kendi yurtlarında kendi öz yönetim ve savunma pratiklerini uyguluyor. Kendi meclislerini kuran ve öz yönetimlerini oluşturan Êzidî Kürtler, yeniden yaşamı inşa etmenin yanında bir daha bir soykırım ile yüz yüze gelmemek için YBŞ ve YJŞ/kendi öz savunmalarını örgütleyerek bir daha bu barbar­lığın pençesine düşmeyeceklerini göstermişlerdir" denildi.

'OLASI FERMANLARA KARŞI HERKES SORUMLULUK ALMALI'

Êzidîlerin bir daha fermanlara uğramaması için tedbir alması gerektiğinin görüldüğünün vurgulandığı açıklamada, "Bunun sorumluluğu en başta Kürt siyasi partilerine ve mevcut Irak hükümetine düşmektedir. Tüm insanlık ve BM gibi kurumlar da Êzidîlerin bir daha bu tür soykırım saldırısına uğramaması için sorumluluk almak durumundadır" diye kaydedildi.

"DAİŞ saldırısını soykırım olarak kabul eden uluslararası kurumların, Êzidxan bölgesinin öz savun­ması olan özerkliğini de tanıması gerekir" denilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Şengal’in özgürleştirilmesi, sadece dört parçada yaşayan Kürt halkının değil, insanlığın bir zaferidir. Bu minvalde sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz.

YJK-E öncülüğünde organize edilen, başta Almanya'nın birçok merkezinde ve Federasyonumuz kapsamında yapılacak anma etkinlikleri olmak üzere, Avrupa’daki tüm halkımızı Şengal Katliamı’nın yıl dönümünde bu ruhu sahiplenmeye çağırıyoruz.”