İki kentte ABD ve Türkiye protesto edildi

Kürt Halk Önderi Adullah Öcalan’a yönelik tecrit, ABD’nin PKK yöneticilerini hedef alan kararı ve Türk devletinin Rojava’ya saldırıları Almanya’nın Frankfurt kenti ile Hollanda'nın Den Haag kentinde protesto edildi.

Cuma günü Amerikan konsolosluğu önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları, “Kürt özgürlük savaşçılarının başına konulan para ödülünü kınıyoruz” yazılı pankart açılarak ABD’nin kararı protesto edildi.

Frankfurt Mezopotamya Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde yapılan mitingde, Kürt ulusal renkleri sarı-kırmızı-yeşil bayraklar taşındı.

Öğleden sonra bir saat boyunca yapılan mitingde, “Katil TC, işbirlikçiABD”, “ABD stop”, “Terörist Türkiye” şeklinde sloganlar atıldı.

Eylemde ayrıca Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları ve Öcalan’a uygulanan tecrit de kınanarak, Öcalan’ın özgürlüğü istendi.

Mitingde yapılan bir duyuruda, haftanın üç günü ABD konsolosluğu önünde eylem yapılacağı bildirilerek, katılım çağrısında bulunuldu.

Hollanda'nın Den Haag kentinde de aynı amaçla bir protesto eylemi yapıldı. ABD büyükelçiliği önünde bir araya gelen Kürtler, PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı.