Tevgera Ciwanên Şoreşger: Eylemlere devam edeceğiz!

Fransa devletinin Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan eylemi yasaklamasını kınayan Tevgera Ciwanên Şoreşger, tüm demokratik haklarını kullanarak eylemlere devam edeceklerini açıkladı.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki AİHM ve CPT önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için “Önderliğimizin özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” sloganıyla yapılan eylem Fransa devleti tarafından yasaklandı.

Bugün eylemi devralması öngörülenTevgera Ciwanên Şoreşger üyesi gençler yaptıkları basın açıklamasıyla yasağı kınadı.

Basın açıklamasında, “Aslında biz bugün Strasbourg’da Önderliğimize karşı gerçekleştirilen komploda ve tecritte rol oynayan devletlerarası kurumları protesto etmek için bir araya gelmiştik. Ancak komploda da parmağı olan Fransa devleti bugün Kürdistan gençliğinden korktuğu için sadece bize özel bir olağanüstü hal kararı aldı. Bu kararla birlikte Strasbourg’da demokratik haklarımızı kullanmamıza izin verilmiyor. Fransa bugün komployu devam ettiriyor. Yarın Erdoğan Strasbourg’a gelecek, bu yüzden de eylemi yasakladılar. Biz biliyoruz ki bu devletlerarası güçler hiçbir zaman halklardan yana olmamış, her zaman kendi kapitalist çıkarları için hareket etmiş ve halklara zulmetmişlerdir. Biz Tevgera Ciwanên Şoreşger olarak bu kararları tanımıyoruz” denildi.

Açıklama şu ifadelerle sona erdi: “Fransa bugün bir OHAL yasası çıkarmıştır. Bu karar aslında faşist Türk devletinin isteğiyle alınmıştır. Tevgera Ciwanên Şoreşger bugün tüm Avrupa’da kendisini örgütlemiş bir gençlik hareketidir. Halkımıza bir kez daha söz veriyoruz ki Önderliğimize sahip çıkacağız ve güçlü eylemlerle birlikte haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. İstanbul’da gerçekleşen dörtlü zirvede çıkan karar, Kürt halkının yok edilmesidir. Yine ortaya çıktı ki, emperyalist Amerika da bu kararın içerisindedir. Biz Tevgera Ciwanên Şoreşger olarak, tüm bu faşist saldırılara karşı tüm demokratik haklarımızı kullanarak eylemlerimize devam edeceğiz.”