Gençler Tower Bridge’i ulaşıma kapattı

Londra’da gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle kentin en önemli sembol yapılarından Tower Bridge’i ulaşıma kapattı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle yürüyüş düzenlendi.

Şehir merkezinde başlayan yürüyüşe, Kürdistanlıların yanı sıra Malezya, İspanya ve Venezuela ülkelerinden enternasyonalist gençler de katılım sağladı.

Yürüyüşte “Önder Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart, poster ve PKK flamaları dalgalandıran gençler, yeşil, sarı ve kırmızı renkte meşaleler yakarak eylemlerini renklendirdi.

Sık sık “Abdullah Öcalan’a özgürlük” ve “Rojbûna te pîroz be Serokê me” sloganlarını atan gençler, güzergah boyunca İngilizce açıklamalarla Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykırdı. Gençler Tower Bridge’de yürüyüşü sivil itaatsizlik eylemine çevirdi. Köprü yolunu ulaşıma kapatan gençlere polis uyarıda bulundu.

Eylemde, “Önder APO’nun 73. doğum yılı fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl olacaktır” vurgusu yapıldı. Gençler daha sonra alanda halay çekti.