Gençlerden Marsilya, Villiers le Bel ve Evry'de eylem-YENİLENDİ

Fransa’nın Marsilya kenti ile Paris’in Villiers le Bel, Evry banliyösünde eylem düzenleyen gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi ve Türk devletinin Şengal’e saldırılarını protesto etti.

Fransa’nın Marsilya kenti ile Paris’in Villiers le Bel ve Evry banliyösünde eylem düzenleyen gençler, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi ve Türk devletinin Şengal’e saldırılarını bir eylemle protesto etti.

Havaalanında düzenlenen eylemde gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

VILLIERS LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde de gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini selamlamak için sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Yolu trafiğe kapatan gençler sık sık, “Liberté pour Öcalan”, “A bas le régime fachiste en Turquie” ve “Werin Cenga Azadiye” sloganlarını attı.

EVRY

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde akşam saatlerinde eylem düzenleyen Kürdistanlılar, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşe başladı.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı tecrit ve Kürdistan halkına uyguladığı tecridi ve Kürdistan topraklarındaki soykırımcı işgal saldırıları protesto edildi.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo'nun fedaisidir”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Grigny merkezi tren istasyonu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından sloganlarla sona erdi.