Gençlerin ‘Uzun Yürüyüş’ü Dortmund’da başladı!

Kürt gençlerinin Öcalan özgürlüğü için gerçekleştirdiği ‘Uzun Yürüyüş’ bugün Dortmund’da başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı düzenlenen Uzun Yürüyüş bugün saat 10:00’da Dortmund Demokratik Toplum Merkezi önünde ‘’Faşizme karşı başkaldır, Rêber APO’yu özgürleştir“ şiarıyla başladı.

Kürdistanlı ve enternasyonalist kurum ve kişilerin yaptıkları ortak basın açıklaması ardından eylemciler büyük bir coşkuyla 6 gün sürecek Uzun Yürüyüş’ün startını verdiler. Yürüyüş 6 Eylül’de Düsseldorf’ta son bulacak. 7 Eylül’de ise gençler Wuppertal Demokratik Toplum Merkezi’nde düzenlenecek seminerlere ve konsere katılacaklar.

Ciwanên Azad ile Jinên Ciwan ên Azad, KCDK-E, MLPD, Internationalistische Linke Dortmund ve Rebell Jugend adına yapılan basın açıklamaları ardından Uzun Yürüyüş başladı. Konuşmacılar, Öcalan üzerinde ağır tecrit uygulayan Türk devleti ile destekçisi Alman devletini protesto ettiler. Yapılan açıklamalarda, ‘’Rêber APO’nun sağlık durumunun öğrenilmesi için yetkili kurumların acilen İmralı işkencehanesini ziyaret etmeleri’’ gerektiği belirtildi.

Yürüyüş, Alman devletinin büyük baskılarına rağmen başladı ve gençler türküler ve marşlar eşliğinde yürümeye devam ediyorlar. Alman polisinin yasaklama ve kriminalize etme çabalarına karşı mücadeleyle başlayan yürüyüş bugün akşam saatlerinde Bochum Hauptbahnhof’ta son bulacak. Polisin Uzun Yürüyüş’e karşı tavrının gerekçeleri arasında gençlerin geçmiş yürüyüş ve eylemlerde Öcalan ve PKK lehine attıkları sloganlar yer alıyor.