Gençliğin Önder Apo'ya özgürlük yürüyüşü ikinci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için gerçekleşen Uzun Yürüyüş ikinci gününde Ludwigsburg’dan başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için gerçekleşen Uzun Yürüyüş bu yıl Almanya’nın Heilbronn kentinden startını verdi. Gençler yürüyüşün ikinci gününe Ludwigsburg’dan start verdi.


Büyük bir coşku ile yürüyüşlerinin ilk gününü sonlandıran gençler, bugün yürüyüşün ikinci gününe Ludwigsburg’dan başlayacak. Avrupa’nın dört bir yanından bir araya gelen yüzlerce genç, sürecin yoğunluğuna cevap olabilmek için kendilerini sorumlu görüp de yürüyüşün bir parçası olduklarını dile getirdi.

Yürüyüşün ilk gününün sonunda gençler, günü Abdullah Öcalan'ın paradigmasını içeren bir seminerde buluşarak, 'Önderlik Gerçeği' konusunu tartışarak geride bıraktı.

'HER AN, HER YERDE ÖNDER APO İÇİN EYLEMDEYİZ'

Gençler tarafından yapılan açıklamada, "Apocu gençlik olarak her an her yerde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için hareket halinde olmanın sorumluluk hissi ile yürüyüşte yerimizi alıyoruz. Özellikle heval Sara, Rojbin ve Ronahi’nin katliamının 10. yıl dönümünde aynı yerde heval Evin’in şehit edilmesi biz Avrupa’da yaşayan Kürt gençliğinde var olan öfkeyi arttırdı. Bu faşist saldırının sorumluları bellidir, bu faşist devletlerdir. Susarak ve koruyarak tüm saldırıların üstü kapatılıyor.

Biz gençlik olarak buna izin vermeyeceğiz. Biz gençlik olarak nasıl diyorsak ‘Genç Başladık, Genç Başaracağız’, o halde bu sürece de bu şekilde yaklaşacağız. Uluslararası komployu boşa çıkartacağız. Tecridi kırıp Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.”

Bakurê Kurdistan'daki depreme de dikkat çeken, TCŞ'den Serhed Baran, Avrupa’da yaşayan Kürtlere dayanışma çağrısında bulundu. Gençler, AKP-MHP iktidarının deprem fonunu savaşa ayırmasını ve çarpık kentleşmeyi de kınadı.