Göteborg'de havai fişekli PKK kutlaması

PKK’nin kuruluşunun 40. yıl dönümü İsveç'in Göteborg ilinde düzenlenen bir gece ve meydanda havai fişeklerin atılmasıyla kutlandı.

Kutlamalara katılan İsveçli ve Kürdistanlı örgütlerin temsilcileri, konuşmalarında Türk devleti ve diğer bölge ülkelerinin Kürt Özgürlük Hareketi'ne yönelik saldırılarını kınadı ve dayanışmanın süreceği mesajları verdi.

Bergsjö semtinde düzenlenen kutlama Çerxa Şoreşe marşının söylenmesi ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Etkinliği düzenleyen Kürdistanlı sivil toplum örgütleri adına bir konuşma yapan Abdullah Konya, 1978 yılında kurulan PKK'nin 40 yıl içerisinde Kürdistan'ın en güçlü siyasi partisi haline geldiğini, sömürgeci ve baskıcı rejimlere karşı mücadelenin öncülüğünü yaptığını söyledi.

Türk devleti ve emperyalistlerin tüm saldırılarına rağmen Kürt Özgürlk Hareketi'nin 41. yılına daha güçlü bir biçimde girdiğine vurgu yapan Konya, “Şehitlerin kararlılıkları ve fedakarlıkları sayesinde bu günlere gelindi. Mücadeleyi daha da yükselterek kazanımlarımızı koruyacak, Önderliğimizi özgürleştirecek ve daha fazla mevziler elde edeceğiz” dedi.

Sol Parti adına yapılan konuşmalarda Sol Parti'nin kongrelerde PKK bayrağı asan tek parti olduğu hatırlatıldıktan sonra devamında şu mesajlar verildi.

“PKK’nin terör örgütleri listesinde yer almasını kabul etmiyoruz. Kürt Halkı ve PKK'nin verdiği mücadele haklı ve kendi kaderini tayin etme mücadelesidir. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılmalı ve serbest bırakılmalıdır.”

Rojava Komitesi adına konuşan Anders Högberg, geçmişte olduğu gibi günümüzde de Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi ile dayanışmayı sürdüreceklerini vurguladıktan sonra “Biji PKK”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla konuşmasını bitirdi.

Kürtçe marşlar ve türküler eşliğinde Kürdistanlıların halaya durdukları etkinlikte Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

Etkinliğin sona ermesinden sonra semt meydanına gelen Kürdistanlılar ve dostları, PKK'nin kuruluşunu kutlamak için havai fişekleri gök yüzüne fırlattı. “Biji Serok Apo” ve “Biji PKK” sloganlarını attı.