HBDH savaşçısı Koray Aspir, Zürih'te anıldı

28 Ağustos'ta Kars Kağızman’da şehit düşen MLKP/FESK gerillası Koray Aspir İsviçre’nin Zürih kentinde anıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) organize etiği anma Zürich Eğitim Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Anma töreni Koray Aspir ve beraber şehit düşen savaşçılar ve gerillalar olmak üzere tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Koray Aspir’in mücadelesinden kesitlerden oluşan sinevizyon gösterimi ardından anma konuşmalarla devam etti.

MLKP adına yapılan konuşmada “Üç parmağı ile bile savaşmaya devam eden, mücadelenin hep en önünde yer almayı hedef edinen bir savaşçının ardından onu tanımış olmanın onunla yoldaş olmanın gururunu taşıyoruz” denildi.

HBDH adına yapılan konuşmada ise en son Dersim de şehit düşen TKPML TİKKO gerillaları anılarak faşizme karşı mücadeleye bağlılık sözü verildi.

Tutsakların Sesi Platformu temsilcisi ise “Ölümsüzlerin, gazilerin ve tutsakların ideolojik değerlerini kavramadığımız, buna uygun bir pratik sergilemediğimiz sürece geleceği kazanmayız ve mücadeleye bağlı kalamayız” dedi.

İsviçre’de faaliyet yürüten Aufbau Rote Hilfe adına yapılan konuşmada ise şehit kavramının anlamına dikkat çekilerek emperyalist saldırılara karşı enternasyonal dayanışma çağrısı yapıldı.