HDP, AKPM Başkanı ve AK Genel Sekreteri ile görüştü

HDP heyeti, AKPM Başkanı ve AK Genel Sekreteri ile görüştü. Görüşmede İmralı tecridinin kaldırılması gerektiği vurgulandı.

HDP heyeti dün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Liliane Maury Pasquier ve Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ile bir saate yakın birer görüşme gerçekleştirdi. 

HDP heyetinde AKPM Sol Birlik Grubu Üyesi ve HDP Dışilişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hisyar Özsoy ve Feleknas Uca, AKPM Yedek Üyesi  Pero Dündar, AKPM Onursal Üyesi Ertuğrul Kürkçü,  HDP Avrupa Konseyi Temsilcisi Faik Yağız da bulundu.

İMRALI TECRİDİ GÜNDEME GELDİ

Görüşmede Leyla Güven’in sağlığı ve kendisinin rehin tutulması konuşuldu. Heyetler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini de görüştü.

HDP heyetinden, her iki görüşmenin de olumlu geçtiği açıklaması geldi. Edindiğimiz izlenim ve bilgilere göre, HDP heyeti bu iki üst düzey görüşmenin dışında hafta boyu Avrupa Konseyi bünyesinde yer alan pek çok farklı ülke delegasyonları, komisyon temsilcileriyle de bu kapsamda görüşmeler yaptı.