HPG: Axîn Feraşin yoldaşımızı saygıyla anıyoruz

2016 yılında gerçekleştirilen hava saldırısında şehit düşen Gülizar Gür (Axîn Feraşîn) adlı gerillayı anan HPG, “Axîn arkadaşımız tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinen örnek bir Apocu militan olmuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2016 yılında şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Axîn Feraşîn yoldaşımız 24 Kasım 2016 günü Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirilen hava saldırısında şehadete ulaşmıştır.

Axîn yoldaşımız Van’da, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Mensup olduğu Gewda aşiretinin Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne olan derin bağlılığı, yurtseverlik duyguları ve kültürüyle büyüyen Axîn yoldaşımız çocuk yaşlarından itibaren mücadele ile tanışmıştır. Ailesinden birçok katılım ve şehidin olması, köylerinin soykırımcı Türk devleti tarafından yakılmış olması ve düşman gerçeği ile yüz yüze büyümesi onu genç yaşında mücadele etme arayışına yöneltmiştir. Kürdistan halkının en kutsal değeri olan devrim şehitlerine olan bağlılığı, Kürdistan dağlarına ve özgürlük gerillasına olan sevdası sonucu parti saflarına katılmıştır.

Dağ tutkusuyla dolu özgürlük için çarpan yüreğiyle gerilla yaşamına erkenden uyum sağlamış, dağlarla bütünleşmiştir. Gençlik enerjisi, samimi yoldaşlığı, güler yüzü, saf ve temiz duygularıyla bulunduğu her yerde moral kaynağı olmuş, yoldaşlarına güç veren bir yoldaş olmuştur. Yaşamda emekçi, fedakar, mütevazi ve her daim dinamik olan canlı özellikleri ile bilinen Axîn yoldaşımız, ideolojik olarak da kendini eğitmeye önem vermiştir. Genç olmasına rağmen aileden edindiği yurtseverlik kültürünü Apocu ideoloji ile aşılamış, kendini yeniden yaratarak özgürlük ölçülerinde yetkinleşmiş, özgür bir Kürt kadını kişiliğine adım adım ulaşmayı başaran bir YJA Star militanı olmuştur. Sürekli olarak Bakurê Kürdistan’da, Feraşin zozanlarında gerillacılık yapma hayalini kuran, kendini bu amaç temelinde eğiten Axîn yoldaşımız askeri yönden kendini yetkinleştirmek, gerilla tarz ve taktiğinde ustalaşmak için de büyük bir çabanın sahibi olmuştur.  Hayalleri kadar büyük, duyguları kadar yüce, inanç ve iradesi kadar sağlam bir duruşa sahip olan Axîn arkadaşımız tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinen örnek bir Apocu militan olmuştur. Şehadete ulaştığı ana kadar bu duruşundan asla taviz vermemiş, gerilla yaşamını büyük bir aşk ve moralle yaşamıştır. Axîn yoldaşımızın moralli katılımı, örnek duruşu ve özgürlük tutkusu biz yoldaşlarına rehber olacak, amaç ve hayallerini gerçekleştirme yolunda güç verecektir. Kürdistan gençliği ve kadınları binlerce Axîn’i bağrından çıkararak anısına sahip çıkacaktır.

Bu temelde başta Axîn yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Axîn yoldaşın intikamını alma ve mücadelemizi büyütme sözü veriyoruz.”