ICOR'dan KCDK-E dayanışma mesajı

ICOR, KCDK-E'ye dönük baskılara karşı dayanışma mesajı yayımlayarak, tüm devrimcilerin ortaklaşmasının elzem olduğunu belirtti.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Uluslararası Koordinasyonu'nun (ICOR) Avrupa koordinatörleri Jeroen Toussaint ve Joachim Griesbaum, Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi'ne (KCDK-E) dönük saldırılara karşı yazılı açıklama yaptı.
ICOR tarafından yapılan açıklama şöyle:


"Sevgili yoldaşlar, sevgili arkadaşlar


Kongrenizin yasaklandığını duyduk ve Alman devlet aygıtının eylemlerinden dolayı öfkeliyiz. Yasağı şiddetle protesto ediyor ve size ICOR Europe adına dayanışma selamları gönderiyoruz. Kürt kurtuluş mücadelesinin bu yoğunlaştırılmış kriminalize edilmesine karşı mücadelede dayanışma içinde olacağınızı temin ederiz.


'ALMANYA FAŞİST ERDOĞAN'IN SAFINDA!'


Kongrenizin 'PKK'nin gizli kongresi' olduğu basına yansıyan Alman polisi ve İçişleri Bakanlığı'nın korkunç bir yalanıdır. Bu kongrede nelerin gizli olması gerekir, herkesin uzun zamandır alenen davet edildiği. ICOR Europe olarak biz de davetliydik!
Alman emperyalizmi, faşist Erdoğan hükümetinin safına geçiyor ve Kürt kurtuluş mücadelesinin bastırılması ve devrimcilere karşı ortak eylemin ortak bir kaygısı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.


Eşbaşkanınız Yüksel Koç'un tehlikeli olarak sınıflandırılmasını kınıyoruz. ICOR'un uzun süredir ana koordinatörü olan Stefan Engel'in Kürt kurtuluş mücadelesi ve asi müzik festivaliyle dayanışması nedeniyle tehlikede olarak sınıflandırılması tesadüf değil.


'DEVRİMCİLERİN ORTAKLAŞMASI ŞART'


Kongrenizi dayanışma selamımızda yazdık: Faşizme, gericiliğe ve emperyalizme karşı birlikte savaşalım. Bu baskıcı önlemler karşısında bu daha da doğrudur! Emperyalist devletlerin sağdaki gelişmelerinde koordineli eylemleri göz önüne alındığında, ulusal ve toplumsal kurtuluş mücadelesinde devrimcilerin ortak uluslararası koordinasyonu ve iş birliği günün emridir!"


ICOR, 47 ülkedeki 50'nin üzerindeki devrimci partinin üyesi olduğu bir koordinasyon.