Jelpke: Paris katliamı yeniden soruşturulmalı

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı Pekin’in Paris Katliamı'nı Türk devletinin yaptığı itirafı üzerine Alman Sol Parti milletvekilli Ulla Jelpke “Katliam yeniden soruşturulmalı, Almanya Kürt siyasetçilerini koruma altına almalı” çağrısını yaptı.

Türkiye’de yayın yapan bir televizyon kanalında konuşan Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, KCK yöneticilerinin sadece Kandil’de değil Avrupa’da da hedeflenmesi gerektiğini belirtmişti.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 günü PKK kurucularında Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’in de Türk devlet güçleri tarafından katledildiğini itiraf eden Pekin’in açıklamaları üzerine Alman Sol Parti federal parlamenteri Ulla Jelpke, Fransa ile Almanya’ya çağrılarda bulundu.

'PEKİN’İN SÖZLERİ DEVLET TERÖRÜNÜN İTİRAFIDIR'

9 Ocak katliam ve Türk istihbaratı MİT’in Almanya’daki faaliyetleri ile suikast hazırlıklarına ilişkin Federal Meclis’e birçok soru önerileri veren parlamenterin başında gelen Jelpke,  Türk Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı Pekin’in sözlerinden sonra Kürt kadın devrimcilerinin katledilmesi olayının yeniden araştırılmasını istedi.

Hem Fransa hem de Almanya’da yürütülecek bir soruşturmanın ardından dava açılması gerektiğini söyleyen Jelpke, ANF’ye yaptığı değerlendirmede devlet terörünün Erdoğan rejiminin bir parçası olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Pekin’in sözleri bu konuda önemli bir itiraftır, bu sözler yeni bir soruşturmanın gerekçesidir.”

‘ALMANYA KÜRT SİYASETÇİLERİNİ KORUMALI’

Pekin’in sözlerinin Almanya’da Kürt siyasetçilerinin can güvenliklerinin tehlikede olduğunu gösterdiğini ifade eden parlamenter Jelpke, bu konuda federal Alman hükümetine de büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Aynı zamanda Sol Parti’nin İçişleri Sözcüsü Jelpke ,son olarak Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümete şu çağrıda bulundu:

“Federal hükümet bu sözleri ciddiye almalı, ülkesinde yaşayan Kürtlerin siyasi çalışmalarına koruma altında almalı. Almanya böylelikle Erdoğan rejimine de önemli bir mesaj vermiş olacak. Türkiye’den yapılan bu tehditlere karşı verilecek en iyi cevap PKK’ye yönelik yıllardır devam eden yasağın kaldırılmasıdır.”