'Katliamlar DAİŞ zihniyetinin devamıdır'

Kürdistanlıların Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle 25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba sürdürdüğü oturma eylemi bugün de devam etti.

İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürdistanlıların her Çarşamba günü düzenli olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle düzenledikleri oturma eyleminde bugün Qadiya Kampı'na yönelik saldırısı ve Birleşmiş Milletler’in sessizliği protesto edildi.

Sabah saatlerinde direniş çadırı etrafında eylemlerine devam eden Kürdistanlılar saat 14.00'te düzenledikleri miting, Qadiya Kampı'nda yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mitingde bir konuşma yapan Cenevre Kürt Toplumu Eşbaşkanı Salih Sağlam DAİŞ çeteleri tarafından yurtlarından edilerek Qadiya Kampı'na yerleşmek zorunda kalan Êzidîlere Türk devletinin katliam saldırının tesadüf olmadığını belirtti.

“Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ’in katliamcı zihniyetinin devamı olduğunu bir kez daha göstermiştir” diyen Sağlam, şöyle konuştu: “Şengal'de DAİŞ'e karşı Kürt halkının vermiş olduğu mücadeleyi hazmedemeyen Türk devleti Kürt halkının kazanımlarına darbe vurmak adına katliamcı yüzünü bir kez daha Êzidî halkına çevirmiştir.

Bu saldırılar Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ve uluslararası heyetlerin Güney Kürdistan'ı ziyaretlerinden bağımsız değildir. Kürt halkına ve Kürt halkının kazanımlarına yönelen bu saldırılarla Fransa ve Avrupa devletlerine verilmek istenen mesaj açıkça ortadır.”

Qadiya Kampı'na yönelik saldırıyı kınayan Sağlam “Bizler Şengal halkının kendi topraklarına geri dönerek kendi özyönetimlerini oluşturması çabasını bulunduğumuz her yerde haykırmayı sürdüreceğiz” dedi.

Fransızca bildirinin de okunduğu eylemde Kürdistanlılar katliam saldırını kınayan sloganlarla oturma eylemine devam etti.