KCDK-E: İmha politikalarına karşı halkımız sokaklara dökülmeli

Konya'da Dedeoğulları ailesinden 3'ü kadın 7 kişinin katledildiği katliamın devlet kontrolünde yapıldığını belirten KCDK-E, "Sistematik saldırılara ve imha politikalarına karşı halkımız her yerde sokaklara dökülerek tepki göstermeli" çağrısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Konya'da katledilen Kürt aileye ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlılara, Türk devletini ve katliamı protesto etme çağrısında bulunuldu. Dedeoğulları ailesinden 3'ü kadın 7 kişinin katledildiği Konya Meram'daki devlet kontrolünde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Güney Kürdistan’da ardı ardına yenilgi yaşayan, katliamcı, soykırımcı, kafatasçı Türk devleti orman yangınlarını da bahane ederek ırkçı saldırıları neredeyse tüm Türkiye’ye yaydı.

Sıkışmışlığını ve derin krizini ırkçı saldırılar üzerinden kapatmak isteyen soykırımcı Türk devleti çocuk, genç, kadın ve yaşlı demeden Kürt katliamını devletin kolluk görevlilerinin eşliğinde gerçekleştirmektedir. Bu akşam Konya Meram’da gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden 7 kişinin 4’ü kadındı. Irkçı sloganlar atan, "tüm Kürtleri katledeceğiz" diyen faşist katiller devletin kolluk kuvvetleri eşliğinde katliam yapmıştır.

Soykırımcı Türk devletini ve bu katliamı gerçekleştiren DAİŞ zihniyetli barbarları bir kez daha lanetliyoruz. Tıpkı Madımak gibi 7 kişilik aileyi hunharca yakan bu barbarları ve ırkçı Türk devletini an itibariyle Avrupa’nın her yerinde ayağa kalkmaya güçlü protestolarla tepki göstermeye çağırıyoruz. Faşizm onu barbar katliamları, diktatör Erdoğan’ın saldırılarına karşı tüm halkları, devrimcileri, demokratları, aydınları, Alevi, Müslüman, Ermeni kısaca muhalif olan herkesi mücadele etmeye ortaklaşmaya ve alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Bu sistematik saldırılara ve imha politikalarına karşı halkımız her yerde an itibariyle sokaklara dökülerek tepki göstermeli, ırkçı, kafatasçı ve soykırımcı Türk devletini protesto ve teşhir etmelidir" denildi.