KCDK-E: AKP darbeci, YSK komplocu

KCDK-E, KHK'li eşbaşkanlara mazbatalar verilmeyerek AKP'nin darbe yaptığına dikkat çekerek, halkı her yerde harekete geçmeye çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, AKP'nin YSK eliyle KHK'li belediye eşbaşkanlarının kazandığı belediyeleri gasp etmesine ilişkin açıklama yaptı.

"AKP-MHP faşizmi 31 Mart yerel seçimlerinde, Kürdistan ve Türkiye’de, bütün baskı, gasp etme ve hilelere ragmen, ağır bir yenilgi almıştır" diye başlayan açıklamada, "Silahların gölgesinde yapılan seçimlerde Kürt halkı yeniden iradesine sahip çıkarak, AKP-MHP faşizmine gereken dersi vermiştir. HDP’nin, AKP’ye kaybettirme seçim stratejisi, Kürdistan ve Türkiye’de karşılık bulmuş ve başarılı olmuştur. 17 yıldır iktidarda olan AKP sicili ile katliamcı, işgalci, talancı, darbeci ve hırsız bir suç örgütüne dönüşmüştür" denildi.

'YSK ELİYLE HALK İRADESİ GASP EDİLİYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Seçimlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, başta İstanbul olmak üzere, kaybettiği Van, Diyarbakır, Mardin ve daha birçok yerin mazbatalarını teslim etmediği gibi, paravan şirketine dönüştürdüğü komplocu YSK eliyle, halk iradesini gasp etmeye devam etmektedir.

Diktatör Erdoğan, YSK eliyle Kürt halkının iradesine siyasi bir komployla tuzak kurmuştur. 

Seçimleri faşist kuşatma altında kazanan HDP’nin seçilmişleri siyasi bir komployla karşı karşıyadır. Diktatör Erdoğan rejimi KHK’lıdır safsatasıyla HDP seçilmişlerinin mazbatalarının gasp edilmesini karara bağladı. Erdoğan diktatörlüğünün paravan kurumuna dönüşmüş YSK bu kararla halkın iradesine el koyacağını duyurdu. Faşist iktidar önceden tasarlanmış ve planlanmış bu kararla YSK üzerinden HDP’ye tuzak kurarak, siyasi bir komplo yapmıştır.

'SİYASİ BİR KOMPLO, FAŞİST BİR DARBE'

Seçim öncesi seçilme yeterliliğine sahip olduklarına karar verdiği KHK’li belediye eşbaşkanlarına mazbatalarının verilmemesi yönünde aldıkları kararla tam bir darbe yapılmıştır.

Şırnak ve birçok ilde tankların ve süngülerin altında gerçekleştirilen seçim atmosferinde binbir türlü hile ve oyunlarla oylar gasp edilmiştir. Van Edremit-Tuşba-Çaldıran; Erzurum Tekman ve Digor Dağpınar’da ise YSK eliyle seçilmişlerin mazbatalarının verilmemesi kararlaştırdı. Bin bir zulümle karşı karşıya olan Kürt halkının iradesine yapılan bu darbe tek kelimeyle önceden hazırlanmış siyasi bir komplo ve faşist bir darbedir.

YSK eliyle geliştirilen bu tuzak, Kürt halk iradesine karşı açık bir saldırı ve gasptır. YSK eliyle geliştirilen bu tuzak, seçimlerde aldığı stratejik kararla AKP-MHP faşist ittifakını hezimete uğratan HDP ve Kürt halk iradesine karşı bir misillemedir ve intikam almadır.

Seçimlerin kaybedeni olmaya tahammül etmeyen AKP-MHP faşist tekçi iktidarı YSK üzerinden saldırı dalgasını başlatmıştır. YSK ise  AKP-MHP faşist ittifakı adına kayyım atayan kurum haline gelmiştir. Hak, hukuk ve adalet hiçe sayılmıştır.

'BU AHLAKSIZ TUZAĞI REDDEDİYORUZ'

YSK’nin aldığı bu skandal karara, Van’ın Edremit, Çaldıran, Tuşba belediyeleri ile Erzurum’un Tekman Belediyesi ve Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar belde Belediyesi eşbaşkanı seçilen isimler sert tepkiler göstermiştir.

Seçilmişlerin mazbatalarının verilmemesi üzerinden Kürt halkının iradesini gasp eden bu ahlaksız tuzağı tanımıyoruz ve reddediyoruz. Seçimle alamadıklarını zorla ve zorbalıkla almak isteyen diktatör Erdoğan ve onun YSK’sının kararlarını tanımıyoruz. İradesini açık ortaya koyan halk ancak karar vericidir.

'KÖŞEYE SIKIŞAN AKP SALDIRIYOR'

Faşist AKP-MHP mafya suç örgütünün paravan şirketi YSK eliyle uygulanan bu karar, Kürdistan  halkları önderi Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecritle direkt bağlantılıdır. Faşist iktidarından ve diktatörlüğünden geri adım atmak istemeyen dikkatör Erdoğan, 1 Kasım sürecindeki gibi, katliam ve savaş politikallarında ısrarcı olduğunu 4 HDP belediyesine yaptığı bu darbe ile ortaya koymuştur. 'Tecridi Kıracağız, Faşizmi Yıkacağız ve Öcalan’ı Özgürleştireceğiz' mücadelemizin köşeye sıkıştırdığı faşist iktidar, aldığı darbeler karşısında fütursuzlaşarak saldırmaktadır.

HALKA ÇAĞRI: HAREKETE GEÇELİM

KCDK-E olarak halkımızı derhal bulunduğu her yerde harekete geçmeye ve demokratik tepkisini haykırmaya çağırıyoruz. Avrupa’da yaşayan  Kürdistanlılar ve dostları olarak, 31 Mart seçimlerinde halklar ittifakı ile geri adım attırdığımız, AKP-MHP faşizmine karşı  bulunduğumuz  her yerde ortak irademizi, kazanımlarımızı, sahiplenmek için bu darbeci, siyasi komploya ve tuzağa karşı demokratik tepkimizi göstermeliyiz. Faşizme geri adım attıracak ortak irade ruhu ile tüm sol sosyalist, demokrat, kadın, gençlik ve diktatör Erdoğan mağduru tüm herkesi, suç örgütü AKP’yi teşhir ve protesto etmeye çağırıyoruz.

AVRUPA'YA: GÖREVİNİ YAP

Leyla Güven öncülüğünde 155 gündür süren açlık grevi karşısında sessizliğini koruyan Avrupa devletleri ve Avrupa kurumlarına AKP’nin YSK eliyle aldığı bu kararın ne kadar anti- demokratik olduğunu haykırarak faşist Erdoğan diktatörlüğünü korumaktan vazgeçerek asli görevlerini yapmaya çağırıyoruz."