KCDK-E: Amed Ahmed'i Kürt karşıtlığı öldürdü

KCDK-E, Almanya'da 'yanlışlıkla' tutuklanan ve yangında yaşamını yitiren Kürt genci Amed Ahmed'in ölümüne Kürt karşıtlığının yol açtığını belirtti.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Almanya'da aranan Malili mülteci yerine gözaltına aldığı Kürt genci Amed Ahmed’in cezaevinde çıkan yangında hayatını kaybetmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Amed Ahmed, henüz nedeni bilinmeyen nedenlerle hücresinde çıkan bir yangından sonra öldü. Efrînli Kürt genci aranan kişinin kendisi olmadığını söylemesine rağmen haksız yere tutukluluk durumu sürdürüldü" denilerek, şöyle devam edildi:

'KÜRT KARŞITLIĞI SKANDALA YOL AÇTI'

"Polisin birbirine benzemeyen ve çok açık bir ten rengi olmasına rağmen iki farklı insanı bu kadar birbirine karıştıracak kadar yabancı ve Kürt karşıtı önyargısı bir skandala imza atmıştır.

Erfînli Kürt genci Amed Ahmed Kürt kimliğinden ötürü 3 yıl Suriye cezaevlerinde kalmış ve 3 yıl boyunca ağır işkencelere uğramıştır. Otopsi yapacak vicdanlı doktorlar da gördüğü işkence izlerini vücudunda göreceklerdir. DAİŞ ve Erdoğan’ın çetelerinin katliam, savaş ve baskıları sonucu ülkelerini terk eden yüz binlerce Kürdistanlı gibi güvenli yaşayacağını düşündüğü Almanya’da gelmiş olan Ahmed, bir skandalın kurbanı olmuştur. Aynı politikaların başka biçimi olan polisteki yabancı ve Kürt karşıtı önyargı onun canına mal olmuştur."

Skandalın bununla da bitmediğinin, Ahmed'in ölümünün babasına haber verilmediğinin belirtildiği açıklamada, "Birçok politikacının ve kurumumuzun ısrarları sonucunda Adalet Bakanı aileyi kabul etmiş ve özür dilemiştir" diye kaydedildi.

'EFRÎN İŞGALİNE KARŞI ROL OYNANMALI'

Açıklamada, cenazenin Efrîn'e götürülemediğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"DAİŞ zihniyetli diktatör Erdoğan rejimi işgal altındaki Efrîn’de binlerce insanımızı mağdur ettiği gibi, Ahmed’in cenazesini doğup büyüdüğü anayurdu ülke toprakları olan Efrîn’e götüremiyoruz. Bundan ötürü de çok üzgünüz. Bir kez daha Federal hükûmete ve uluslararası kurumlara çağrı yapıyoruz; sömürgeci Türk devletinin işgaline son vermek için Efrîn uçuşa yasak bölge ilan edilmeli, bu büyük mağduriyete son verilmesi için rol üstlenilmelidir."

BONN'DA DEFNEDİLECEK

Ahmed'in cenazesinin 13 Ekim'de saat 12.00'da Bonn'da defnedileceği bilgisinin verildiği açıklamada, adalet için NRW`deki Eyalet Parlamentosu’ndaki tüm siyasi partilere duyarlılık çağrısı yapıldı, bir komisyon kurulması istendi.