KCDK-E: Dayanışma sayesinde kongremizi yaptık, yeni döneme hazırız

KCDK-E, Alman devletinin yasağına rağmen açık alanda kongresini yaptığını belirterek, dayanışma gösterenlere teşekkür etti.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kongremize dayanışma gösteren tüm kurumlar, şahsiyetlere gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Yine çeşitli ülkelerde gelip kongreye katılan eş başkanlara ve yönetimlerde yer alan delegelere de teşekkür ederiz" denildi.

KCDK-E, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Avrupa’nın en büyük Kürdistani kurumu olan KCDK-E’nin 11 Temmuz günü Köln’de gerçekleştireceği 4. Kongresi Alman polisi tarafından hukuksuzca engellenmişti. Bu keyfi ve hukuksuz tutum karşısında geri adım atmayan KCDK-E kongresini açık alana taşıyarak gerçekleştirmiş ve oyunu boşa çıkarmıştır.

Alman polisinin bu keyfi tutumu ve hukuksuzca yaklaşımına karşı hukuksal süreç başlatmış bulunmaktayız. Aynı şekilde bazı Alman basın-medya kuruluşlarının yalanlarla, iftiralarla KCDK-E’yi karalayan, hedef gösteren ve kriminalize eden açıklamalarından dolayı hukuksal süreç başlatılmıştır.

'ALMANYA DİKTATÖRÜN YANINDA!'

409 kurumu ve onlarca bileşeni olan KCDK-E’nin inandığı yolda ilerlemesinin önünde Almanya’nın keyfi tutumu engel olmayı başaramamıştır. Almanya takındığı tutumla Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ın yanında olduğunu göstermek için kendi anayasasını dahi ayaklar altına alarak siyasi bir kararla kongreyi engellemek istemiştir. Uluslararası hukukta ve Alman anayasasının 6. maddesinde belirtilen “kimliğine, rengine, cinsiyetine ve siyasi görüşüne bakılmaksızın herkesin örgütlenme ve düşünce belirtme hakkına sahip olduğu” maddesini Almanya kendisi ihlal etmiştir. KCDK-E ve kongre delegeleri açık alanda yaptığı kongreyle Alman hükümetine demokrasi ve hukuk nasıl işletilmesi gerektiğini göstermiştir.

'DAYANIŞMA SAYESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK'

Kürdistan'ı Savunma İnisiyatifi’nin Güney Kürdistan ziyaretlerini engelleyen Almanya, benzer bir tutumu KCDK-E kongresine karşıda ortaya koyarak, Türkiye’nin Kürdistan’daki sürdürdüğü katliam ve işgal politikalarına açık desteğini göstermiştir. Bu hukuksuz karar karşısında tavrını koyan dünyanın dört bir yanından dostlar, aydınlar, milletvekilleri, tanınmış şahsiyetler KCDK-E’ye destek olmuşlardır.

Demokratik, meşru ve haklı bir mücadele sürdüren Kürdistanlıların en büyük çatı örgütlenmesi KCDK-E, İskandinavya'dan İtalya'ya kadar çok sayıda delege ve dostun hazır bulunduğu açık alanda kongresini gerçekleştirdi. 82 yaşında olan İtalya eski senatörü bizzat katılarak yasak kararını protesto etti. Komala, YNK, Goran gibi örgütlerin de aralarında bulunduğu 50 Kürdistani örgüt ve 20 kurum ve Demokratik Güç Birliği’de dayanışma için kongre alanındaydı. Ayrıca HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, DTK Eski Eşbaşkanı Hatip Dicle ve İsveç Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat dayanışmalarıyla kongremize güç verdiler.

EŞBAŞKANLAR VE YÖNETİM BELİRLENDİ

İsveç Kürt Dostluk Grubunun Sözcüsü Benny Gustavsson, İtalya’da iki dönem senatörlük yapan ve Avrupa Parlamentosu eski üyesi ve İtalya Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi yazar Luigi Vinci, İtalyan aktivist Silvana Barbieri gibi şahsiyetlerin dayanışmalarını belirttiği KCDK-E Kongresi’nde, hazır bulunan üyeler yeni yönetimi ve eş başkanlarını belirledi.

Eşbaşkanlığa Fatoş Göksungur ve Yüksel Koç seçildi. Yönetime KON-MED eş başkanları Zübeyde Zümrüt ve Engin Sever ile Nadiy Salih, Hamit Biten, Nursel Aydoğan, Murat Ceylan, Ahmet Kobani, Midia Abdah seçildi. Ayrıca disiplin ve denetleme kurulu da seçilerek yeni dönem için görevlendirildi.

KCDK-E olarak Alman polisinin hukuksuz yasaklamasına karşı yüksek dayanışma gösteren tüm dostlara, Kürdistani kurumlara, Demokratik Güç Birliği ve ismini sayamadığımız tüm herkese teşekkürlerimizi tekrardan sunuyoruz. KCDK-E kongresinden aldığımız kararlı güçle yeni mücadele dönemine hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz."